„Egyszerű, tudatlan emberek”, „fogalmuk sincs róla, hogy hol vannak” – így beszélt Márki-Zay a vidéki szavazókról

2022. január 02. 12:46

A rezsicsökkentés „népbutítás”, a vidéki fideszesek pedig „egy keresztrejtvényt nem tudnának megfejteni” – mondta korábban a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

2022. január 02. 12:46
null

Márki-Zay Péter több alkalommal is meglepő nyilatkozatokat tett a magyar társadalom különböző csoportjaival kapcsolatban – derül ki a Mediaworks Hírcentrum összeállításából.

„Falusi, egyszerű, tudatlan emberek”

A baloldal miniszterelnök-jelöltjének egyik ilyen kijelentése december 6-án hangzott el a közösségi oldalán közzétett videójában. Márki-Zay Péter akkor úgy fogalmazott: „azokat a döntéseket valakinek meg kell hozni, hogy például migránsszámlálós kampány kell, hiszen hogyha a pesti, belpesti liberálisok érzékenységét venném figyelembe, akkor ezt a választást már most elbuknánk, ugyanúgy, ahogy '18-ban is elbukták azok, akik

„Tényleg vannak olyanok, akiknek fogalmuk sincs róla, hogy hol vannak”

A baloldali jelölt az október 23-i Békemenetre a fővárosba érkezőkről is elmondta véleményét. Az ATV Egyenes Beszéd című, október 25-i műsorában a kormánypárti rendezvényről a baloldali jelölt akkor azt mondta: „a Telexnek a videóját ajánlom mindenki figyelmébe, ott azért nemcsak arról van szó, hogy ez nem egy szeretet- és békemenet volt, hanem gyűlölködés, de

Még aznap reggel a Klubrádióban a vidékiek mellett a határon túli magyarokat is szóba hozta, róluk szólva úgy fogalmazott: „ezért kellett buszok százaival, határon túlról is embereket hozni, akik jó része azt se tudta, hova, milyen célból érkezett Budapestre”.

Márki-Zay szerint a vidéki fideszesek egy keresztrejtvényt sem tudnak megfejteni

Az egyébként a Fidesz leépülésének egy nagyon komoly szindrómája, hogy milyen szellemi és erkölcsi színvonalú embereket tudott az elmúlt években bevonzani” – mondta egy másik alkalommal Márki-Zay Péter, a közösségi oldalán közzétett egyik videójában:

ha egy vidéki városban a Fidesz összegyűjti a legjobb embereit, valószínűleg egy keresztrejtvényt nem tudnának megfejteni.”

– vélekedett a vidéki Fidesz-szavazókról Hódmezővásárhely polgármestere.

„A krumplilóbálás, a füstgránátozás és az újságírók fenyegetése után itt az újabb műsorszám. Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt-jelölt úr a Fidesz-szavazókat minősíti. Több mint 3 millió embert” – reagált Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára Márki-Zay kijelentésére. Erről itt írtunk bővebben.

– reagált Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára Márki-Zay kijelentésére. Errőlbővebben.

Bocsánatkérés azonban nincs

Emlékezetes lehet olvasóink számára az is, hogy Márki-Zay Péter egy 2021 őszén tartott gárdonyi fórumon is meglepő nyilatkozatott tett, amikor kijelentette: szerinte a rezsicsökkentés népbutítás”. Hasonló megállapítása volt az is, amikor leszögezte, szerinte a migrációval „meg lehet nyerni egy választást mindaddig, amíg az embereket sötétben tartjuk és trágyával etetjük.” Erről itt írtunk bővebben.

Bocsánatkérés cikkünk írásáig azonban nem történt. Mint arról korábban beszámoltunk, Bohár Dániel, a Pesti Srácok újságírója a Pesti TV riportereként kereste meg Márki-Zay Pétert, hogy megkérdezze a rezsicsökkentés és a Fidesz szavazóira vonatkozó megjegyzései kapcsán. Választ nem kapott, ugyanakkor a baloldali miniszterelnök-jelölt és támogatója minősíthetetlen stílusban reagáltak.

 

Nyitókép: Valeria Mongelli / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Összesen 296 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2022. január 03. 10:09
MZP a fővárosról beszél, ugyanis a vidéki tudatlan, tanulatlan, csaló, szélhámosok mind Bp-re költöztek a fekete vonattal együtt. Elég megnézni a ballibesek vidéki felhozatalát.)))))))))) Kezdheti a Karácsony elvtársával.)))))))))) Az első számú vidéki, tahó, csaló, szélhámos. ))))))))))) MZP amúgy te véletlenül nem vidéki vagy? Azt a kutyafáját! Érdekes, te is a ballibes pöcegödörben vagy. )))))))))))))
syphax
2022. január 03. 09:13
P.s.: Szörnyella meg a Vasorrú Bába elegye ez a képződmény.
Mr.Woof
2022. január 03. 08:35
Végre egy politikus, aki bátran ki meri mondani a dolgokat.
Isten jobb keze
2022. január 03. 08:09
Fidesz árgus szemekkel figyeli MZP minden egyes nyilatkozatát, és azt kiforditja, az ellenkezőjére! És azt a saját szája íze szerint elad! Persze az agyatlan, droid, fideszes hívek be is szopnak! De csak ők..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!