A Telex miatt igen, a szülinapján viszont már nem hívta fel Márki-Zay Deákot

2022. március 22. 09:31

„Kicsit azért rosszul esett” – jegyezte meg a politikai elemző.

2022. március 22. 09:31
null

Korábban hírt adtunk róla, hogy különös jelenségről számolt be Facebook-oldalán Deák Dániel, a XXI. Századi Intézet elemzője. Bejegyzésében arról írt, hogy szombat délelőtt telefonhívást kapott Márki-Zay Pétertől, amelyben a baloldal kormányfőjelöltje közölte, hogy „Telex.hu róla készült fact-check cikke, amelyben helyreigazították őt, az hazugság!”.

Az elemző hozzátette:

Igen, szó szerint azt mondta, hogy a Telex hazudik!”

Mint az elemző is emlékeztet: ebben a cikkben a Telex gyakorlatilag megcáfolja Márki-Zay Pétert, a baloldal miniszterelnök-jelöltjének állításával ellentétben a magyar kormány se katonákat, se fegyvereket nem küld Ukrajnába! A cikk Márki-Zayt idézi, mint fogalmazott, „éppen Orbán Viktor küld fegyvereket Ukrajnába, most is van fegyverszállítás Magyarországon keresztül, magyar gépek részt vesznek ebben”.

A C-17-es repülők, amelyekkel Márki-Zay kampányol azonban a Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint egy független, nemzetközi program, a Stratégiai Légiszállítási Képesség részei, aminek az a fő célja, hogy katonai stratégiai légiszállítási képességet biztosítson a programban résztvevő 12 ország – köztük Magyarország – számára.

A születésnapján már nem hívta Márki-Zay az elemzőt

Kicsit azért rosszul esett, hogy Márki-Zay a szülinapomon nem hívott fel!

jegyezte meg közösségi oldalán Deák Dániel.

Fotó: Facebook

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lewdberg
2022. március 23. 01:38
remélem nem éled meg a következőt, te féreg geci danica!
Lajoss
2022. március 22. 16:27
Dani,remélem,a szokásosan ragyog a szemöldököd..:)
prinzkarl
2022. március 22. 15:20
Boldog születésnapot kívánok.
okoskodó fórumlakó
2022. március 22. 11:57
Ha felhívta volna, azt is felhasználja a kampányban: "ÉN felköszöntöttem Deák Dánielt, Orbán Viktor viszont nem."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!