The Economist: Propagandára használja a magyar kormány a járványvédelmi kampányt

2022. március 11. 08:51

A lap szerint az oltási kampány címlistájának a kormánypárt választási kampányára való felhasználása is azt mutatja, hogy Orbán az állam eszközrendszerét használja a Fidesz hatalmának bebetonozásához.

2022. március 11. 08:51
null

A koronavírus-járvány kapcsán hozott kormányzati intézkedéseket az emberek feletti kontroll megszerzésére irányuló tervként beállító összeesküvés-elméletek liberális demokráciákban általában véve nehezen komolyan vehetők, de az Orbán Viktor miniszterelnök vezette magyar kormány valóban állampolgárainak manipulációjára használja az állami oltási kampányt, persze nem mikrocsipekkel vagy 5G-vel, hanem régimódi propagandát alkalmazva – írta a The Economist.

A lap felidézte, hogy a februárban, az orosz–ukrán háború kitörésekor kiküldött, és „alig burkoltan” kampánycélokat szolgáló kormányzati emailekben nemcsak a kormány háborúval kapcsolatos álláspontját ismertették, hanem valótlanul azt állították, hogy az ellenzék katonákat küldene Ukrajnába. A Nemzeti Választási Bizottság elutasította az ezzel kapcsolatos panaszokat, ezt követően azonban a Kúria mégis kimondta, hogy a kormány törvényt sértett azzal, hogy a hírlevélben az ellenzék ellen kampányolt – állítja a lap. Hozzátette: az orosz–ukrán háború problémát jelent a Vlagyimir Putyinnal baráti viszonyban álló Orbán Viktor számára, miután minél több kórházat bombáz le az orosz elnök, annál nagyobb folt esik az ő megítélésén is, és a lap szerint az oltási kampány címlistájának a kormánypárt választási kampányára való felhasználása is azt mutatja, hogy Orbán az állam eszközrendszerét használja a Fidesz hatalmának bebetonozásához, és a kormány és a Fidesz kommunikációja egymástól teljesen elválaszthatatlanok.

(Fotó: A kormányzati koronavirus.gov.hu internetes oldalt népszerűsítő óriásplakát Pécsen 2020. március 25-én. MTI/Sóki Tamás)

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hannah184
2022. március 11. 10:00
Micsoda sz@ rság....már kifogytak az ötletből?
mesz86
2022. március 11. 09:57
Egy kormány a saját szájíze szerint kommunikál az állampolgáraival, akik önkéntesen iratkoztak fel egy hírlevélre (amirőr bármikor leiratkoztak)? Igen, ez aztán kemény (szarkazmus). Ha már ennyire kritikus az Economist, megemlíthetné, hogy vajon mi lett az előválasztási címlista sorsa? Egy ideig onnan is kaptam a propagandát, de aztán leiratkoztam
kata56
2022. március 11. 09:55
Hazugsag. Szokas szerint. Legyint.
Teknős
2022. március 11. 09:48
Na, azért a pofátlanságnak is vannak határai!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!