Ezért fontos a gyermekvédelmi népszavazás – tételes bizonyítékok a kampányhajrában

2022. április 02. 13:00

Részletes információkkal cáfolja a CitizenGO azokat a liberális hangokat, amelyek szerint a gyermekvédelmi népszavazásnak nincs igazi tétje, sőt, csak egy álproblémára reagál. Schittl Eszter, a szervezet magyarországi kampányigazgatója konkrét példákon keresztül mutatja be, hogy a népszavazás sikere megelőzheti a magyar fiatalok megvezetését, és egy egészségesebb felnövekvő generációhoz járulhat hozzá.

2022. április 02. 13:00
null
Vágvölgyi Gergely
Vágvölgyi Gergely

Információs kampánnyal veszi fel a küzdelmet a gyermekvédelmi népszavazás hajrájában a voksolás súlyát relativizáló liberális hangokkal szemben egy keresztény civil szervezet. A CitizenGO arra kéri közössége tagjait, vegyenek részt a népszavazáson és négy nemmel álljanak ki gyermekeik és unokáik mellett.

Schittl Eszter, a szervezet magyarországi kampányigazgatója igyekszik eloszlatni a kétségeket és megcáfolni a sokszor önmagának is ellentmondó liberális narratívát. A népszavazás jelentőségét hangsúlyozva pedig sorra veszi azokat az érveket, amelyek a családpárti válaszokhoz vezetnek.

Van már törvény, minek szavazni?

Az Országgyűlés már 2021 nyarán elfogadta a gyermekvédelmi törvényt, amely a korábbiaknál sokkal súlyosabban bünteti a pedofil bűncselekmények elkövetőit, illetve hatékonyabb védelmet biztosít a szülők számára annak érdekében, hogy a potenciálisan ártó személyeket távol tarthassák gyermekeiktől. Ezzel együtt a jogszabály deklarálja azt is, hogy a gyermekek szexuális nevelése a család joga és tiltja az oktatási-nevelési intézményekben folytatott szexuális propagandát. Olyan pofont kapott ezzel az LMBTQ-lobbi, ami még az óceánon túl is hallható volt, nem véletlenül foganatosítanak most sorra hasonló intézkedéseket az Egyesült Államok republikánus vezetésű tagállamaiban. A nagy többséggel elfogadott jogszabály valóban védelmet nyújt – éppen ezért teszik fel sokan a kérdést, minek most erről népszavazást tartani. 

A CitizenGO kampányigazgatója rámutat: míg a kormánypártok kiállnak a törvény (és a mögöttes elvek) mellett,

az ellenzék nyíltan kommunikálja, hogy amennyiben nyernek a választáson, hatályon kívül helyezik az LMBTQ-lobbi befolyásolásától védő gyermekvédelmi jogszabályi pontokat.

Ez azonban még abban az esetben is meghiúsítható, ha valóban a Márki-Zay Péter-vezette baloldali-liberális koalíció győzne vasárnap, ehhez pedig elegendő, ha egy érvényes és eredményes népszavazáson a többség kinyilvánítja ebbéli szándékát, az Alaptörvény ugyanis ezt követően már kötelezi a jogalkotót a választópolgárok döntésének tiszteletben tartására.

Óriási nemzetközi nyomás

A kampányigazgató munkájánál fogva rálát a hazánkat e kérdésben érő nemzetközi nyomásgyakorlás intenzitására. Kiemeli: az ENSZ mellett működő Emberi Jogi Tanács Magyarországot emberi jogi szempontból időszakosan felülvizsgáló munkacsoportjának jelentésében minden ENSZ-tagállamnak lehetősége volt ajánlást tennie felénk. Schittl Eszter szerint érdemes megfigyelni, milyen fontosnak tartják egyes országok, hogy a magyar gyerekek tanuljanak a nemváltásról és a születési nemtől eltérő gender identitásokról, azaz érzékenyítő alkalmakon vehessenek részt. A CitizenGO ezért csokrot állított össze a legfigyelemreméltóbb javaslatokból. 

Portugália például azt követeli hazánk kormányától, „Népszerűsítsenek figyelemfelkeltő kampányokat a leszbikus, meleg, biszexuális, transzgender és interszex személyekkel szembeni stigmatizáció és zaklatás leküzdése érdekében”, amely jelenség egyébként a szexuális kisebbségekkel szemben meglehetősen toleráns magyarok körében elenyésző mértékben van jelen. Izland szerint garantálni kell „a gyermekek átfogó szexuális oktatáshoz való jogát, beleértve a szexuális irányultság, a nemi identitás és a szexuális jellemzők teljes sokféleségét” (azaz a jelen állás szerint több mint kilencven féle identitás átfogó oktatását). De kioktatólag szólalt fel például Luxemburg is; a nagyhercegség követelése arra terjed ki, hogy „... nemzeti szinten biztosítsák, hogy minden tankönyv és egyéb tananyag tárgyilagos módon foglalkozzon a szexuális irányultsággal és a gender identitással, valamint előmozdítsa a toleranciát és a tiszteletet az LGBTI+ emberek számára”. 

De ugyanilyen vehemensen támadják magát a gyermekvédelmi törvényt is. Nyugati szomszédunk például eképp üzent:

amely szexuális irányultságuk és nemi identitásuk alapján bélyegez meg és diszkriminál személyeket, és elfogadhatatlan kapcsolatokat teremt a homoszexualitás és a pedofília között”. Az osztrák véleménynél még átlátszóbb Spanyolország álláspontja. Az ő követelésük így hangzik:

És ha már nemváltás: a közelmúltban minden nemváltást akadályozó személyre komoly büntetési tételt kirovó úgynevezett C-4-törvényt elfogadó Kanada arra hívja fel Magyarországot, tegyen „lépéseket a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszexuális személyek jogainak védelmében, különösen annak lehetővé tétele érdekében, hogy a hatóságok módosíthassák az egyének nemének jelölését a hivatalos dokumentumokban, hogy azok tükrözzék a gender identitásukat”. Izland eufemisztikus kérése e területen pedig, miszerint „állítsák vissza a jogi genderelismerést és dolgozzanak ki egy eljárást a személyes autonómián és önmeghatározáson alapuló elismerésre”, valójában az „ahány ember, annyi nem” elvéhez áll közel. 

„A népszavazásra azért van szükség, hogy erős felhatalmazást adjunk a kormánynak ezen felsorolt pontok elutasítására, illetve megelőzzük, hogy a jövőben bármely más kormány gyermekeinket károsan érintő LMBTQ-irányvonalú törvényeket hozzon” – hangsúlyozza Schittl Eszter. 

„Az LMBTQ- és genderprobléma nincs jelen Magyarországon”

Sokan azért nem látják tisztán a népszavazás tétjét, mert úgy vélik, az LMBTQ-lobbi és a genderkérdés nincs jelen hazánkban. A hiedelemmel szemben – szögezi le a kampányigazgató – nem csak jelen van, de mára már rengeteg gyermeket és fiatalt sikerült is elérnie, illetve befolyásolnia. Mint jelzi,

és azokat egyenértékűnek tartsák a férfi és nő házasságban kiteljesedő, életre nyitott szerelmével, életre szóló szövetségével”

Példaként említi a család az család kampány mögött felsorakozó szervezeteket, valamint bemutatja többek között a nagy port kavaró kampány keretein belül bemutatott Micsoda család című, kifejezetten kisgyermekeknek készített lapozókönyvet. A „lefeküdt a kutyám/alszik a két apukám”-típusú rímeket soroló kötet számos közkönyvtár polcaira eljutott és sok esetben jó szándékú, gyanútlan szülők kölcsönzik ki, majd adják gyermekeik kezébe. 

Részlet az érzékenyítő mesekönyvből. Álprobléma?
Részlet az érzékenyítő mesekönyvből. Álprobléma?

Ugyanígy elérhető a Meseország mindenkié című, a Labrisz Leszbikus Egyesület által kiadott érzékenyítő mesekönyv is („ahogy írom, ahogy mondom: ölelkeznek a hercegek”), amely az LMBTQ-propaganda első hazai gyermekkönyveként borzolta korábban a kedélyeket. A kötetben homoszexuális „esküvőt” és „házasságot” bemutató történetek, illetve transzgender „nemváltásokat” megjelenítő mesék is helyet kaptak. A kiadó a legkisebbeknek szánta a könyvét, melyhez óvodai és iskolai foglalkozástervek is készültek. „Mindezek alapján tehát egyértelműen látható, hogy intézményi környezetben kívánták eljuttatni azt a gyerekekhez” – mutat rá Schittl Eszter.  

Lobbi ante portas 

Kifejezetten a gyermekeket célozza érzékenyítő tevékenységével a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány is. Ehhez az alapítványhoz tartozik a Yelon nevű szexedukációs oldal is, amelyen az elmúlt időszakban olyan elképesztő állításokkal bombázták a gyermekeket, mint hogy „a nemi identitásunk a legkevésbé sem a biológiai nemünkkel áll összefüggésben”, illetve „elsősorban nem az számít, hogy kinek milyen nemi szervei vannak, hanem az, hogy minek érzi magát: fiúnak, lánynak vagy esetleg valami másnak”. (Ugyanők egyébként egy férfi és egy macska együttélését is családként definiálják, ahogy azt a helyzetet is, ha valaki egyedül él otthonában, de kutyát tart…) A Mandiner korábbi cikkében egyébként Szilvay Gergely az interneten nyilvánosan közzétett adatok alapján felvázolta a lobbiszervezetek hálózatát, amelyek közül többeknek célkitűzése a fiatal korosztályok érézkenyítése. (Lapunk főmunkatársa másik írásában az LMBTQ-lobbi nyugati és hazai nyomulását mutatta be.) 

A lobbi erőteljesen nyomul a közösségi médiában is – itt van a legnagyobb tere és itt nyílnak meg legkönnyebben az ajtók. Schittl Eszter arra figyelmeztet, a magyarországi transznemű vloggereknek százezres nézettségűek a videóik.

– foglalja össze a helyzetet a kampányigazgató.

Szabad a döntés

Az április 3-i népszavazás jelentősége éppen abban áll, hogy felsorakozik-e jelentős társadalmi támogatottság a magyar kormány gyermekvédelmi törekvései mögött. „Meggyőződésem, hogy a népszavazás kiemelt fontossággal bír. Sikere megelőzheti a magyar fiatalok megvezetését, és egy egészségesebb felnövekvő generációhoz járulhat hozzá” – hangsúlyozza Schittl Eszter. A CitizenGO kampányigazgatója arra kér mindenkit, vegyen részt a népszavazáson és négy nemmel voksoljon gyermekeinkért, unokáinkért.

Kiemelt kép: Pixabay
 

***

Április első vasárnapján újabb négy évre határozzuk meg az ország sorsát, hazánk minden magyar állampolgára eldöntheti milyen irányba tartson közös utunk.

Az elmúlt 30 évben nem foglalkoztatta a politika? Esetleg még nincs is személyes tapasztalata a rendszerváltás utáni időszakból? Vagy csupán szeretné hazánk jelenlegi helyzetét reálisan látni, mielőtt döntést hozna saját és gyermeke jövőjéről? A Mandiner Választási Különszáma erre kínál lehetőséget!

A Mandiner Választási Különszámát ezekben az üzletekben vásárolhatja meg! 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Isten jobb keze
2022. április 03. 01:35
Kettő fiam , egy lányomvan, és nyolc unokám! Egyik sem akart buzi lenni! De ha akart us volna, az az ő baja! Ez a dolog nem más mint egy fideszes propaganda szöveg az agy mosottakhoz, mivel terelni kell hogy a Fidesz tele van buzikkal, és pedofilokkal!
egynick
2022. április 02. 20:01
Ki írta ezt a cikket? Vágvölgyi Gergely.?Hmmm Neki se lesz soha normális szakmája. Igaz, Stefka is milyen jól lavírozik. De nem szeretném, ha az életemből hátralevő részt a posztkommunista Mo-n kéne leélni.
bispora
2022. április 02. 17:10
Azt hiszem ennél ütősebb érv ma már nem lesz: "Egy texasi tanárnő azt állította, hogy 32 negyedik általános iskolás diákja közül 20-an LMBTQ-nak vallották magukat" Basszus az a kétharmad! https://dailycaller.com/2022/03/29/texas-teacher-fourth-grade-students-lgbt-pride-week/
bagira
2022. április 02. 16:26
Nem elég hogy szavazunk , nagyon figyeljük oda a szavazó lapokat lepecsételjék , ha nem akkor érvénytelen lesz a szavazat. Gyurcsányisták mindenre képesek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!