Márki-Zay fiatalokkal építene egy olyan országot, ahol a „tolerancia és a szeretet uralkodik”

2022. május 04. 08:23

A baloldal egykori miniszterelnök jelöltje szerint az Orbán-kormány ifjúságpolitikája egy csőd.

2022. május 04. 08:23
null

„Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok egyharmada kívánja elhagyni hazáját” – kezdte Facebook-bejegyzését Márki-Zay Péter, aki szerint ez a szám az Orbán-kormány ifjúságpolitikájának csődjét mutatja. Kifejtette: a kormány nem tud olyan biztos jövőt és víziót kínálni a fiatalság számára, amely itthon maradásra bírná őket.

A baloldal egykori miniszterelnök jelöltje szerint a kivándorlás a nyugdíjrendszer összeomlásához, a hazai szürkeállomány drasztikus lecsökkenéséhez fog vezetni,

amely Magyarországot évtizedekkel vetheti majd vissza.

Márki-Zay kifejtette: eljött az idő, hogy a fiatalok bevonásával egy olyan politikai közösséget építsenek, amely képes a kor kihívásaira a leginnovatívabb módokon reagálni.

„Velük együtt építünk fel egy olyan országot, ahol érdemes maradni, ahol a közbeszéd higgad vitákon alapszik, ahol a kirekesztés helyett a tolerancia és a szeretet uralkodik, ahol nem a politikai kapcsolatok, hanem a tehetség és tudás az előrejutás záloga. Mert mi egy ilyen Magyarországban hiszünk!” – zárta bejegyzését Márki-Zay Péter.

Nyitókép: Facebook

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. május 05. 13:35
egyre cukormázasabb vagy
toyoda
2022. május 05. 09:52
Csak az a helyzet, hogy ezek összekeverik a bolsevik tempót a liberalizmussal.
1Gyarmat
2022. május 04. 20:24
Emlékszünk rá farizeus úr, milyen higgadtan vitázott a veszprémi diákkal.. Ön nagyon toleráns, szeretetteljes, ez tisztán megmutatkozott ott is. Te hazaáruló FUTÓBOLOND!
Vizi369
2022. május 04. 18:53
Ez az ember bármit képes teljes meggyőződéssel állítani aztán másnap ugyanolyan hittel az ellenkezőjét miközben azt is letagadja, hogy ő még csak hasonlót sem mondott soha és az is az Orbán volt. Komplett pszichopata.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!