Népes vaddisznócsalád portyázott a János Kórházban

2022. május 31. 07:52

Az éjszakai látogatókról fénykép is készült.

2022. május 31. 07:52
null

Egy olvasói levél alapján a Telex számolt be arról, hogy tucatnyi vaddisznó bóklászott hétfő éjjel 10 és 11 óra között a János Kórházban. „Hogy kezelésre jöttek, vagy látogatóba, egyelőre nem tudni, bár az időpont alapján leginkább a sürgősségi osztályt valószínűsíti szerkesztőségünk malackaügyi csoportja. Mindenesetre ha valamelyik apró röffenccsel lett volna valami gond, akkor innen is jobbulást kívánunk!” – írják a portálon.

A Telex felidézi: amikor télen egy lakótelepen mászkált egy kupac vaddisznó, akkor a szakértő azt mondta, hogy az álllatok a gilisztákat előszeretettel fogyasztják, és felkutatásuk közben nem kímélik a gumós, hagymás növényeket sem, megeszik a lehulló gyümölcsöket, a diót, a mogyorót. Kiborítják a kukákat, a konyhai szemetet aztán egyenletesen elterítik az utcán vagy éppen a hátsókertben.

A vaddisznótól sokan félnek, és némileg jogos is lehet ez a félelem. A malacait féltő koca, a beteg, megsebzett állat – például egy gázolás után – vagy a párzási időszakban az udvarló kan disznó akár rá is támadhat az emberre.

Nyitókép: Telex olvasói fotó

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pesszimista
2022. május 31. 18:31
Az egyensúlyban lévő természetben minden élőlényre szükség van Ha ez fölborul pl. az ember miatt akkor lehetnek olyan álltok, amelyek létükben fenyegetik a többit. Ez független attól hogy melyik kinek szimpatikus
Akitlosz
2022. május 31. 16:04
Az erdőben a vaddisznók kb. semmilyen veszélyt nem jelentenek. Találkoztam már vadkannal is, kocával is malacokkal, házaspárral is, kb. mindegyik felnőtt disznó jobban tartott tőlem, mint én tőlük, kivéve a házaspárt, mert ők szimplán egymással voltak elfoglalva. Ellenben egy kismalac odajött hozzám megbámulni, gondolom ilyen szerzetet még nem látott. Az anyján látszott, hogy aggasztja, hogy mit csinál a gyerek, de megvárta, míg a kismalac kibámészkodta magát és visszafutott, aztán ment tovább a család. Egyedülálló vadkannal meg az etetőnél találkoztam. Őt értelemszerűen inkább az étkezés érdekelte, de azért figyelt. Szóval a vaddisznó nem vadászik emberre, nem kell aggódni. Aki meg szemétkedik a vaddisznókkal érte nem kár.
Akitlosz
2022. május 31. 15:56
Párzási időszakban az udvarló kan a mátkájával van elfoglalva és nem érdekeli az ember. Nem kell csesztetni az állatokat és akkor nincsen velük gond.
Nagyhuba1
2022. május 31. 15:46
A képen a DK - képviselőcsoport látható álruhában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!