Varju László: A kormány vállalja a felelősséget az általa okozott élelmiszerdrágulásért!

2022. május 11. 12:07

A DK-s politikus szerint az élelmiszerdrágulást Orbán Viktor és Matolcsy György hozták össze az elmúlt hónapokban.

2022. május 11. 12:07
null

Már az alapvető élelmiszerek is luxusnak számítanak, a kormánynak pedig vállalnia kell a felelősséget az általa okozott élelmiszerdrágulásért – közölte a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője, alelnöke az MTI-vel szerdán. Varju László közleményében azt írta, mára húsz éve nem látott magasságokba tört az infláció, a követhetetlen élelmiszerdrágulás pedig a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) felmérése szerint oda vezetett, hogy az emberek kevesebb élelmiszert vásárolnak.   

„Sok embernek már az alapvető élelmiszerek is luxusnak számítanak, így sok család kosarából kimarad a hús, a zöldség vagy a kávé. Az élelmiszerdrágulás okai között elsődleges helyen szerepel minden idők leggyengébb magyar forintja, amit Orbán Viktor és Matolcsy György jegybankelnök hoztak össze az elmúlt hónapokban” – írta a politikus. Varju László megjegyezte: itt az ideje, hogy a kormány vállalja a felelősséget az általa okozott élelmiszerdrágulásért.

(MTI)

Nyitókép: ATV

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyikó István
2022. május 15. 13:21
Sorból-helyesen
Faterohm
2022. május 11. 23:20
Lacika. Ti vállaltatok e valamiért valaha felelőséget? Például a devizahitelesek csúfos cserbenhagyásáért, M5 M6 autópálya előnytelen szerződéséért, és azokért a károkért amit okoztatok. Ja és a KISZ vagyon kiknek a zsebébe került? Az embereknek nincs mit enni, pénteken nézd meg az M7 autópályát, és rájössz mennyire is éhezünk.
Puffin75
2022. május 11. 20:37
Azt hittem, hogy a Jakab a legnagyobb pöcs az ellenzékben de most holtverseny alakult ki.
DE JÓ
2022. május 11. 19:18
Ez a rühös varjú, meg az elvtársai továbbra is azt hiszik, hogy a magyar embereknek nincs saját, önálló valóságértékelésük, és bármit lehet hazudni gátlástalanul. Sokadszor mondom, hogy ezeknél még egy majom is okosabb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!