Jövedelmező évet tudhat a háta mögött Bajnai Gordon vállalkozása

2022. június 01. 14:13

A volt miniszterelnök tanácsadó cége, az Ebit, 2020-hoz képest 18-szorosára növelte az adózott eredményét.

2022. június 01. 14:13
null

Legalább 50 millió forintos többletbevételre tehetett szert 2021-ben a DatAdat Professional Kft., miközben a főként pénzügyi műveletekből származó adózott eredményük a 2020-as 457 millió forint kétszeresére nőhetett – írta az Adatradar a cég beszámolójára hivatkozva. A baloldal befolyásos háttéremberei által irányított kampánytechnológiai cégcsoport osztrák érdekeltsége is jelentős bevételt könyvelhetett el – tették hozzá.

Az Ebitet még 2011-ben alapította Bajnai Gordon, főtevékenysége az üzletviteli és egyéb vezetési tanácsadás, és a fellelhető források szerint jellemzően külföldön tevékenykedik. Ugyanakkor az egykori kormányfő a társaságon keresztül lépett be a DatAdat- csoportba, amelynek vezetői: Ficsor Ádám, Szigetvári Viktor és Dessewffy Tibor. Ficsor, ismert, a Bajnai-kormány titokminisztere volt, míg Szigetvári Viktor a kormányfő kabinetfőnöke. Dessewffy Tibor ugyanakkor régi „háttérember”, aki a 2000-es évek derekától segített tanácsaival, elemzéseivel – ismertette a portál.

Három magyar, egy osztrák és két észt cég köthető a hálózathoz

Az Adatradar kitért arra is, hogy a DatAdat hálózathoz három magyarországi (DatAdat Professional Kft., Datalyze Research Kft. és a DatAdat HR Kft.), egy osztrák (Datadat GmbH) és két észt cég (DatAdat OÜ és Datapraxis OÜ) köthető.

A cégcsoport úgy hivatkozik magára, mint ami

– hívta fel a figyelmet a portál.

Kapcsolódó anyagunk

Nyomozás indult a Márki-Zay kampányát segítő DatAdat-csoporttal kapcsolatban
A Bajnai Gordon volt kormányfőhöz kötődő vállalkozások illegálisan beszerzett adatbázisból milliós számban küldtek sms-eket, indítottak hívásokat a kampány finisében. Bővebben...

Nyitóképen Bajnai Gordon, volt kormányfő. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2022. június 02. 09:31
Hány libát lopott és adott el a Libajnai?
Lajoss
2022. június 01. 18:25
A Győző bácsi milliárdos osztalékáról néhány szó?!
Takagi
2022. június 01. 18:02
Bilderberg ügynök. Soros egyik főkorrumpáltja.
Phm045
2022. június 01. 17:16
A lopás a legjövedelmezőbb. Hazaárulással extraprofit......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!