Hornung: minden családtámogatási formánál nőtt a forrás a jövő évi büdzsében

2022. július 20. 09:27

Minden családtámogatási formánál emelkedtek a források a parlament által kedden elfogadott jövő évi költségvetésben – Hornung Ágnes.

2022. július 20. 09:27
null

A Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára azt mondta, a jövő évi büdzsé is a családok költségvetése lesz, hiszen jövőre 3225 milliárd forintot költ a kormány a gyermekes családokra, ami 447 milliárd forinttal magasabb az idei kiadásnál.    

Hozzátette: a különböző családtámogatási formákat a továbbiakban is igénybe lehet venni. Példaként elmondta, hogy a családsegítő szolgáltatások – bölcsődei, óvodai ellátás, étkeztetés, táboroztatás – kerete 15 százalékkal 566 milliárd forintra, a lakástámogatásokra fordítható források 28 százalékkal, a pénzbeni ellátások 19 százalékkal emelkednek jövőre, de a Nők 40-programra fordítható keretösszeg is 12 százalékkal emelkedik.    

Hornung Ágnes kiemelte, a kormány célja továbbra is az, hogy a koronavírus-járvány és a háború miatt kialakult helyzetben a magyar családok továbbra is biztonságban lehessenek.    

Az egyik fő cél, hogy kiszámítható környezetet tudjanak nyújtani a családoknak egészen a gyerek születésétől a nyugdíjig”

– tette hozzá.    

Az államtitkár kitért arra, hogy a kabinet továbbra is kiemelt figyelmet fordít a munkahelyek megőrzésére, számos olyan eleme van a családtámogatási rendszernek, amely segíti a nők visszatérését a munkába. Hornung Ágnes szólt arról is, hogy a kormány eleget tett törvényi kötelezettségének a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzését illetően, év elején megtörtént a nyugdíjemelés és ha szükséges, végrehajtják az év végi nyugdíjkorrekciót is. 

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2022. július 21. 19:41
A család, ahogy az emberi élet is, a bölcsőtől a koporsóig tart. Ha a bölcsőt támogatom, a koporsót pedig nem, akkor nem lehet családtámogatásról beszélni, mert a család kénytelen lesz a bölcsőre kapott pénzt, a koporsóra költeni.
Dr. Greta Grünberg
2022. július 21. 14:06
Az avittas, feudális csökevényként perzisztáló, heteronormatív, bináris tranzakcionalizmusra épülő, vaginokolonializáló és nőelnyomő patriarchális rendszerek százmilliárdokkal való esztelen pénzelése helyett a női és dzsenderjogok kiterjesztésére, a dzsenderüket szabadon megélni képes szívárványos kommunák segítésére kellene fókuszálni.
Caruso
2022. július 20. 19:50
A fogyatékos emberek mint mindig most is kimaradtak, kimaradnak. Az állam részéről el sem hangzik az a szó, hogy "fogyatékos személyek". Megalázóan alacsony a fogyatékos személyek járandósága a "fogyatékos támogatás".
csulak
2022. július 20. 11:03
Koszonjuk szepen ! SOHA TOBBE BLAOLDALT !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!