Harmincszázalékos drágulás jöhet az iskolai menzákon

2022. augusztus 21. 15:57

Az áremelkedést a szakértők az alapanyagok, a rezsi és az üzemanyag drágulásával magyarázzák.

2022. augusztus 21. 15:57
null

„Harminc százalékkal drágulhat az iskolai közétkeztetés szeptemberben az alapanyagok, a rezsi és az üzemanyag áremelkedése miatt” – nyilatkozta az InfoRádiónak a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetségének elnöke. Zoltai Anna megjegyezte,

a menzát működtetők ebben a gazdasági környezetben már nem tudnak megfelelni a minőségi követelményeknek sem.

Zoltai felhívta arra is a figyelmet, hogy „minden sokkal drágább lett, miután emelkedtek az alapanyagok árai, több a rezsiköltség, de a céges autókba töltött üzemanyagért is többet kell fizetni, miközben a dolgozók is fizetésemelésre várnak”.

Zoltai: A jelenlegi gazdasági helyzetben nem szerencsés az ellenőrzés

A szakmai vezető nem tartja szerencsésnek, hogy a kormány épp most kezdte ellenőrizni a 2014-ben bevezetett szigorú szabályok alkalmazását. Annak kontrollját, hogy teljesülnek-e a korcsoportokra lebontott kötelező napi energia- és tápanyagbeviteli értékek a menzákon. Zoltai Anna szerint

ez a rendelet, főként a jelenlegi gazdasági helyzetben, betarthatatlan.

Az elnök felidézte, ezt tavasszal már jelezték az illetékes államtitkárságnak, felhívva arra is a figyelmet, hogy emiatt komoly pályaelhagyás is tapasztalható a konyha- és élelmezésvezetők között – számolt be az Inforádió.

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTII/Illyés Tibor

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NDAP1945
2022. augusztus 21. 22:11
A baj annyi, hogy a Viktor is megszavazta a szankciókat, csak a szája jár, de EU-val nem mert szembe menni
pemete jakab
2022. augusztus 21. 21:14
Amíg a politikusoknak, az állam emlőin csüngő oligarcháknak futja a legdrágább éttermekre, addig nincs gond az étkezéssel. Hisz azért fizetjük az adókat, hogy ők jól éljenek, nem?
jánosbácsi
2022. augusztus 21. 20:57
Ezt akartatok megkaptátok.
Burmin
2022. augusztus 21. 20:50
Zoltai Nusi csak nem a Guszti lánya ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!