Demjén Ferenc: Jó lenne, ha minden magyar megértené, hogy amiben ma élhet, az nagyon nagy szabadság

2022. augusztus 21. 12:01

A fiataloknak azt üzente: „ne kívánják vissza a múltat, mert bizony az rengeteget vett el tőlünk, és azok, akik ezt tették, azok az eszmék most is itt mocorognak körülöttünk”.

2022. augusztus 21. 12:01
null

Demjén Ferenc a Borsnak adott interjúban beszélt arról, hogy sosem voltak igazán nagy vágyai az életben. „Nem álmodoztam soha többről, mint amennyi megadatott, nem álmodtam világsikerről, csak egyszerűen zenélni akartam, és ezt akarom ma is” – fogalmazott az énekes. Mint mondta, amikor fiatal volt, nem volt meg a lehetősége annak, hogy világszerte ismertté váljon.

„Annak idején volt bennem düh, főleg amikor külföldön koncerteztünk, és láttuk azt a szabadságot, amiről itthon csak álmodtunk. Emlékszem, milyen jól éreztük magunkat nyugaton, amikor itthon még tombolt a diktatúra, és élénken él bennem a harag, amit akkor éreztem, ha valaki felhozta, mi vár majd ránk otthon, pláne, ha kiderül, hogy nem csak játszottunk, de barátságokat is kötöttünk a vágyott szabad világ zenészeivel” – fogalmazott a legenda.

Így folytatta: Aztán persze hazajöttünk, és zenéltünk tovább, mert ez volt a mi utunk és ez ma is. Ezért is mondom, hogy olyan jó lenne, ha minden magyar honfitársam megértené, hogy amiben ma élhet, az bizony nagyon nagy szabadság. Sokan vannak, túl sokan, akik nem látják, hogy mennyire át voltak verve annak idején, és hogy mennyien itt vannak még azok közül, akik nem mondtak nekik igazat a világról és az irányról, amerre együtt menni kellene.

Olyan most, mintha a felhők alól kibújtunk volna, és persze vannak problémák, de szabadok vagyunk

– mondta, a fiataloknak pedig azt üzenete, „becsüljék meg a szabadságot, és ne kívánják vissza a múltat, mert bizony az rengeteget vett el tőlünk, és

azok, akik ezt tették, azok az eszmék most is itt mocorognak körülöttünk”.

Egy a megoldás: egyszerűen csak nem oda kell állni! – fogalmazott Demjén Ferenc.

 

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
foldizs
2022. augusztus 21. 18:43
És még ennél mennyivel nagyobb szabadságban élhetnének, ha nem adnák el azért a kis pénzért, amit amúgy ők maguk fizettek be adóként.
Töki
2022. augusztus 21. 17:56
Kevesen tudják, hogy D.F., hogy lett RÓZSI?! Nekem a lényeg - függetlenül attól, hogy földim, a jobb fajtából -, nagyon jó hangja van, a mai napig. Azért engedték neki, hogy "külföldön" koncertezzen, mivel ő is zsidó, mint az akkori kommunisták nagy része - most az SZDSZ-esek, ezek leszármazottjai! A mai munkás párt - Thürmerék -, fényévekkel hazafiasabbak mint a mindent is pénzé tevő neoliberálisok (ellenzékeink). A másik, hogy fiatalon, nyilván, mivel mindenki lázad, enyhén liberális beállítottságú, pláne amíg keresi önmagát! Aztán akinek van 1 kis csöppnyi esze, rájön, hogy azért az Isten, haza, nemzet és a család, valójában jobb oldalon van!
graycivil
2022. augusztus 21. 17:45
Az augusztus 20-i ünnepségek alapján - ahol Orbán csak "szellemében" volt jelen - úgy látom, hogy a "nemzeti nyájnak" már a kos sem kell, elég ha szól a kolomp valahol elöl. Ez azért veszélyes, mert esetleg nem veszik észre, ha már a kos nincs elöl, mert a szakadékba zuhant. (Bár gyanítom, hogy csak a kolomp szól a szakadék szélén a nyáj előtt, mert biztonsági okokból a kos a nyáj végén bandukol. )
Lajoss
2022. augusztus 21. 17:41
Jól van,Rózsi,persze,Rózsi..:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!