Nincs többé különbség oltatlan és oltott diák között a magyar iskolákban

2022. szeptember 16. 07:27

Változnak a koronavírus-szabályok.

2022. szeptember 16. 07:27
null

Nincs többé különbség oltatlan és oltott diák között a Belügyminisztérium által az iskoláknak küldött levele szerint, ezzel lényegében enyhítve az iskolai Covid-szabályokon – írta meg az RTL Híradóra hivatkozva a Portfolio. Annak, aki kontaktszemélynek számít, de nincsenek tünetei, 5 nap maszkviselést írnak elő, nem kell karanténba mennie.

Karanténba csak annak kell mennie, aki valóban pozitív tesztet produkált.

Ez hét nap otthonmaradást jelent, utána a diák gyógyultnak tekinthető – hangzott el a híradóban. Ha már a 4. napja nincs láza és a légúti tünetei is megszűntek, akkor egy antigén gyorsteszttel vagy PCR-teszttel már az 5. naptól újra mehet iskolába.

A Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke szerint bár szeptember óta nőtt a náthás tünetekkel küzdő gyerekek száma, a pozitív esetek többsége inkább csecsemőkorú.

Borítókép: MTI/Rosta Tibor

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andilla
2022. szeptember 18. 13:58
No, jó reggelt...! Egyébként érdekes, hogy ez az apróság teljesen elkerülte a média figyelmét: Bírósági döntés Csehországban: törvénytelen volt az a diszkrimináció, hogy az oltatlanoknak fizetniük kellett a Covid tesztekért https://andreagerak.substack.com/p/birosagi-dontes-csehorszagban-torvenytelen Csehországban egy hölgy beperelte az Egészségügyi Minisztériumot, és nyert! A cseh Legfelsőbb Közigazgatási Bíróság 2022. augusztus 22-én közzétett ítélete szerint törvénytelen diszkrimináció volt az, hogy az oltatlanoknak fizetniük kellett a Covid tesztekért, míg az oltottakét az állam állta.
pragmatika
2022. szeptember 16. 18:48
Hát elég lassan reagálnak. Már kb. egy éve tudott dolog, hogy egy oltott ugyanúgy fertőzhet, mint az oltatlan, ha elkapott valami új variánst.
Akitlosz
2022. szeptember 16. 16:36
Nem jöttek be a Mandiner tavaly őszi járványügyi prognózisai idénre. Azt írták, hogy idén tavaszra mindenki vagy oltott lesz vagy fertőzött. Hát nem lett.
Zeno13
2022. szeptember 16. 09:55
Csak eljutottunk idáig...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!