Bősz Anett csúcsra járatja a közéleti hullarablást – még Mészöly Kálmánt búcsúztatva is ezerrel „orbánozik”

2022. november 23. 10:33

A jelek szerint a DK-s/liberális politikus számára minden csak por- és zsírmentesített felületnek tűnik, amire aktuális üzeneteket lehet gondosan felhelyezni.

2022. november 23. 10:33
null
Kemenes Tamás

Halálhír érkezésekor mélyen elhallgatunk; szép közhelyek és lágyan landoló mondatok rövidke békeideje ez, és a félmúltbéli szavaké. Kéz és gondolat lelassul, néha még valami klasszicizáló összetartozás-félét is megél ilyenkor az ember, nemzetben, családban, vagy épp a gangon, mikor hol.

Gazemberségeket sem emlegetünk közvetlenül azután, hogy valaki meghalt – mert így szokás mifelénk, a magyar buborékban ezt tartjuk helyesnek. Kétségeinket jó pár napra elégeti a halál „sötét tüze” – végtelenül egyszerűen a tudat, hogy

a másik nincs, és most már nem is lesz soha többé.

Bősz Anett viszont mintha egyáltalán nem észlelné ezeket az alapelveket és alapérzéseket. A jelek szerint számára minden csak por- és zsírmentesített felületnek tűnik, amire aktuális üzeneteket lehet gondosan felhelyezni.

...Szóval meghalt Mészöly Kálmán – és míg mások az ósdi gombfocikészletet szedik elő, addig Bősz a következő sorokat bírja leírni: „[Mészöly] Fékezetlen szókimondása és stílusa már azelőtt nagy hullámokat vert, hogy a hazai közvélemény megismerte volna a nagy hullámok indulatos, megosztó erővel ható, romboló mindennapjait. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy MLSZ-tanácsadói kinevezését egy rasszista kijelentése miatt vesztette el. Ma már ilyenért nem vesztene el idehaza senki semmit – sajnos." Majd így folytatja: „A valaha volt legsikeresebb magyar labdarúgó szenvedélye okán sokszor még a pályán és annak szélén is idegennek ható megnyilvánulásai

Túl koraiak, ha ezt így értjük.

Ezeket találta mondani tehát a Liberálisok/DK politikusa Mészöly Kálmán halála után alig pár órával, az elmúlás feneketlen(?) kútja előtt centiméterekkel, kecsesen és kis híján nőiesen.

Hogy az Orbán. Hogy a rasszizmus. Hogy hát a Szőke Szikla volt olyan jó és kiszámítható rasszista (béke poraira!), hogy amennyiben az ominózus megjegyzését az Orbán-korszak szurkos legmélyébe ereszkedve engedi el, talán-bizony még valamiféle

tölgyfalombokkal összegányolt plecsnit is kap érte jutalomfalatként direkte a micisapka mellől.

Valahogy így.

Giccses lesz kissé, de nem baj, azért írjuk csak le, hátha helyrebillentünk valamit a közösségi tudatban mindabból, amit a hírneves politikusnő jó érzékkel kibillentett: nyugodjék békében Mészöly Kálmán, minden idők legnagyobb magyar hátvédje.

De most már tényleg.

 

(Nyitókép: Földházi Árpád)

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2022. november 24. 09:28
Ez egy riherongy, csőzik riherongya!
Osztap Bender
2022. november 23. 15:35
...Szóval meghalt Mészöly Kálmán – és míg mások az ósdi gombfocikészletet szedik elő, addig Bősz a következő sorokat bírja leírni: A "csipa" dumája lényegtelen. A felejthetetlen "ósdi" gombfoci készlet, benne a pici fényképekkel, a Vasas csapata úgy 1962-65 között: Szentmihályi Ihász-Mészöly-Sárosi Bundzsák-Berendi Mathesz-Kékesi-Machos-Farkas-Pál II. Emlékezzünk rájuk szeretettel, tisztelettel.
rókabácsi
2022. november 23. 14:13
mert anetka egy böszme lúvnya!
dezilluzionista
2022. november 23. 12:58
Bizbaszügy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!