Kipróbálta a karácsonyi kávét a budapesti plázában: a mentő ment érte

2022. december 14. 15:54

Allergiás volt a mogyoróra, pár korty után már bedagadt a torka. Stabil állapotban szállították kórházba.

2022. december 14. 15:54
null

Az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán tette közzé, hogy egy 30 év körüli nő az Őrs vezér téren lévő pláza kávézójában találkozott barátnőjével a múlt héten, aki tudtán kívül mogyoróval ízesített karácsonyi kávékülönlegességet rendelt magának. A nő tudta, hogy allergiás, így mikor kaparni kezdett a torka és furcsán érezte magát, rögtön felismerte a tüneteket.

Pillanatok alatt kiütések jelentek meg a karján és légzési nehézség kezdett kialakulni nála, így az ÉletMentő applikáción keresztül riasztotta mentőket.

Miután az előre kitöltött adatlapon szerepelt a mogyoró allergia és a pontos helyszínt is mutatta az applikáció, a mentésirányító azonnal riasztotta a legközelebbi esetkocsit, ami perceken belül helyszínre ért.

Bajtársaink gyors és szakszerű ellátás után, végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a beteget”

– közölte az OMSZ.

A nyitókép illusztráció. Fotó: Debby Lewis-Harrison / Cultura Creative / Cultura Creative via AFP 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. december 15. 11:02
Amerikai mogyoró, vagy török mogyoró? Stabil állapot. És élt e? Mert a másik is stabil.
Dr Bubo
2022. december 15. 08:48
"Kipróbálta a karácsonyi kávét" Autót, vagy biciklit ki lehet próbálni, a kávét megkóstolni lehet.
Vidėken újrakezdő
2022. december 15. 07:52
Aki tudja, hogy allergiás erre-arra, az általában nem kóstolgat bele mások italába, ételébe, illetve megkérdezi az eladót vagy a pincért, mi van benne. Fagylaltozóban meséli egy eladó: - Fagylalt nagykeres ügynök ajánlott neki többféle fagylaltalapot, a legújabbra azt mondta, hogy "titok", nem árulhatja el az összetételt. Erre az eladó mondta, hogy köszi, de akkor vigye gyorsan máshová, ő nem fogja árulni, az tuti.
Ernie Pantuso
2022. december 14. 20:10
És a 30 éves nő, ha tudja, hogy ennyire allergiás a mogyoróra akkor: 1. Miért nem kérdezi fel a pincért, hogy mi van abban amit rendelt??? 2. Miért nem hord magánál epipent (amit ha beadsz akkor vége az allergiás rohamnak) Az ilyen bocs, de rohadjon meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!