A második kerületben is bevezetik a menstruációs szabadságot

2022. december 15. 20:06

A hírt Őrsi Gergely jelentette be.

2022. december 15. 20:06
null

Őrsi Gergely, a II. kerület MSZP-s polgármestere közösségi oldalán jelentette be, hogy az önkormányzat csütörtöki testületi ülésén arról döntöttek, hogy bevezetik a menstruációs szabadságot.

Így törekszünk arra, hogy évi 48 órát meg nem haladó munkaidő-kedvezmény, vagy az otthonról dolgozás lehetőségét biztosítsuk a krónikus betegségben szenvedő, rendszeres kezelésre járó, illetve menstruációs fájdalmaktól szenvedő munkavállalóinknak – jelezte a polgármester. A tervezetet Temesvári Szilvia párbeszédes képviselő javaslatára fogadta el a testület. 

A momentumos vezetés alatt lévő Terézvárosban szeptemberben vezették be a menstruációs szabadságot: Soproni Tamás akkor azt írta: „a fájdalmas menstruáció nem gyengeség. Nem lehet stigmatizálni”.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton 

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kikicsoda
2022. december 16. 11:29
Örsi Gergely is ki fogja venni a szabsdságot?
tevevanegypupu
2022. december 16. 10:14
Emberséges döntés..csak helyeselni lehet.
scion
2022. december 16. 07:59
egyáltalán minek dolgoznak a nők? meg az öregek? régen amikor még ez másképp volt, ugyan úgy pörgött a gazdaság, de legalább egészségesebb volt a társadalom. el kéne ezen gondolkozni....
Ben Jeremiah
2022. december 16. 07:47
Mi az, hogy a "nőknek"? A többi 666 gender már smafu? Meg amúgy, egy férfinak is simán járni kellene egy nap szabadságnak, mikor a családban valaki menstruál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!