Gyakorlatoznak a magyar Leopardok

2023. február 05. 16:17

Emiatt a közúti forgalom korlátozására, esetlegesen zárására kell számítani az 1. számú főút tatai szakaszán.

2023. február 05. 16:17
null

Kiképzés miatt csoportosít át Leopard 2A4HU harckocsikat, valamint PzH2000HU önjáró lövegeket a tatai dandár február 6-án 8:15 és 10:20 óra között. Emiatt a közúti forgalom korlátozására, esetlegesen zárására kell számítani az 1. számú főút Szomód-Tata összekötő út, Baj szőlőhegyi út, Tata-Agostyánon – olvasható a Honvédelmi Minisztérium MTI-hez is eljutatott közleményében.

A harcjárművek visszacsoportosítása ugyanezen az útvonalon történik majd, a tervek szerint február 10-én 10:00 és 12:10 óra között 

„A járművezetők megértését és türelmét köszönjük” – zárta közleményét a tárca.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: Philipp Schulze / DPA / AFP

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hundara
2023. február 06. 10:59
Kedves Mandi! A nyitóképen nem Leopard 2A4HU szerepel. Annak még nem ék alakú a toronypáncélja, mint a képen szereplő 2A7 -nek, hanem lapos. Kevésbé jó, cserébe sokkal jobban néz ki. Már csak ezért is rakhattátok volna ki róla a képet.
Vakfolt
2023. február 06. 09:24
Lassan küldhetünk tankot Kárpátaljára. Vele gyalogságot és tüzérséget is, mondjuk valami hadgyakorlatra.. eh, csak álmodozok, kell a faszomnak se a fegyveres konfliktus.
nguru
2023. február 06. 09:03
Azért mielőtt leborulna bárki a csúti géniusza előtt, az a tényt tessék tisztán látni, hogy a honvédség felszámolásában legalább akkora szerepe volt, mint a baloldali kormányoknak! Az első kormánya (98-2002) idején alakulatok sorát tette taccsra! Ekkor szűnt meg pl helyőrségként Ercsi. ahol 3 alakulat ment a levesbe: 37. Pontonos Hidászezred, Vonalépítő hír ezred, desszantátkelő zászlóalj. De ekkor került szétverésre az ország akkor legjobban felszerelt, és legütőképesebb magasabbegysége: a ceglédi hadosztály is. Ebből csak egyetlen dandár, a debreceni maradt meg! ÉS igen, voltak azért fejlesztések is! Anno még Rétságon csapatpróbázták pl a Gepárdokat, amik azóta is rendszerben vannak. Az azóta szintén megszűnt Nagyorosziba hozták pl a Mistralokat (Sokat nem értek ugyan, de azért mégis előrelépés volt a Sztrelák után). Aztán komoly előrelépés volt a hiradás fejlesztésénél a Nato kompatibilis rádiók beszerzése, a honvédség teljes békehíradásának megújítása, az informatikai hálózatok kialakítása. Persze komolyabb fegyverkezésre nem telt. Ma más világ van, mint akár 10 évvel ezelőtt. Sajnos a geopolitikai helyzet változása szükségessé tette a hadseregek reformját, átalakítását! A magyar kormány pedig pont most távolítja el azokat a katonai vezetőket, akiknek már a Nato-n belül is elismertsége van, csupán azért, mert nem eléggé lojálisak a Vezírhez! Volt már ilyen a világtörténelemben, mikor egy hadsereget gyakorlatilag lefejezett egy elmebeteg diktátor...elárulom: csúnya vége lett! Az illetőt Sztálinnak hívták....
brekker
2023. február 05. 22:35
A tankok éppen leértékelődőben vannak, csak szólok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!