Petőfi Sándor szülőházánál mond ünnepi beszédet Orbán Viktor

2023. március 07. 17:24

Az érdeklődöket 15 órától várják Kiskőrösre.

2023. március 07. 17:24
null

Orbán Viktor a Facebook-oldalán árulta el nemrég, hogy hol mond ünnepi beszédet március 15-én.

A kormányfő egy fényképet osztott meg Petőfi Sándor költőnk kiskőrösi szülőházáról. A felvételhez kísérőszövegként azt írta:

A választás nem véletlen, hiszen ahogy arról a Mandiner is többször beszámolt, 2023-ban több esemény és programsorozat is tiszteleg a 200 éve született költőgéniusz, Petőfi Sándor előtt.

Március 14-én adják át a Kossuth- és Széchenyi-díjakat

Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár Facebook-oldalán kedden arról számolt be, hogy mivel március 15. idén szerdára esik, ehhez mérten igyekeztek összeállítani a programokat. Már március 14-én átadják a Kossuth- és Széchenyi-díjakat, az ünnep napján pedig a szokásoknak megfelelően reggel zászlófelvonással díszelegnek a nemzeti ünnep előtt. Ezt követően huszármenet vonul a Múzeumkerthez, ahol 10 óra 30 perc és 11 óra 30 perc között a budapesti helyszínek díszünnepségei zajlanak,

beszédet mond Csák János kulturális és innovációs miniszter.

Egész nap folynak majd a családi programok a Múzeumkertben, lesz nyitott Parlament és a Budai Várban is várják az érdeklődőket, ahol megtekinthetik a Magyarország 365 elnevezésű fotópályázat képeit.

15 órakor mond beszédet Orbán Viktor

Hozzátette,

a megemlékezések és az ünnepi programsorozat Kiskőrösön is folytatódik.

Petőfi Sándor, nagy nemzeti költőnk születésének 200. évfordulóján a városban ünnepségek lesznek, amelyhez csatlakozik Orbán Viktor miniszterelnök is, aki 15 órától mond ünnepi beszédet Petőfi Sándor szülőházánál – mondta Kovács Zoltán.

A programsorozat részleteiről a kormany.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők – közölte az államtitkár.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

MTI/Mandiner

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

***

 

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2023. március 08. 02:00
Még mindig vannak olyanok, akik utálják vagy gyűlölik Petőfi Sándort. Azért, amit képviselt. Azért kellett eltorzítani, elhomályosítani és átértelmezni az emlékét és munkásságát, hogy nehogy az aktuális fiatalság megismerje Őt igazában. Mert akkor azok a varázserejű eszmék szavak olyan öntudatos hazafiakká alakítanák a fiatalokat, hogy mindenen át tudnának törni, és ha kell, a megrontott világot elfújnák a sarokba. És lenne erejük az újhoz. Ugyan hogy lehetett pl. Kínában olyan Petőfi kultusz? Na ettől félnek, és ezért marad a kicsit szoknyabolond, gyenge fzikumú (télvíz idején gyalog ment Debrecenből Pestre egy köpenyben!) népies költő képe. Amikor igazi valójában ismerhetjük, tisztelhetjük géniuszunkat, akkor már az is mindegy lesz, hol hunyt el. Mert barátkozzunk meg vele: a barguzini csontváz 27 azonossága, a tuvai leszármazottak, a barguzini legendák, de leginkább a hamisíthatatlan, költői egyedi titkos azonosítónak szánt speciális barguzini orosz nyelvű vers külön-külön is, együttesen méginkább realitássá teszi Petőfi Sándor Szibériába hurcolását.
Lajoss
2023. március 07. 21:34
A kötelező állami protokoll.
Bell & Sebastian
2023. március 07. 21:12
Petőfi Sándor kézzel írt kötete 75. oldalán X. fejezet jelöléssel. Idézet következik, ami egy hosszabb vers befejező strófája. Írta és aláírta magyarul: 1851. május 20., Vengerszka-Széle (Celo). .................................................. Én vagyok az örök kérdőjel, Messiást hordó nagy ígéret, Balzsamkenőcse az időnek, Mely folyton fogy és mégsem fogy el! ...Kiáltó vagyok a pusztában; Szomjazó lelkek üdítője, - Üldöző hordák méregkútja, - Magyar igéknek örök hirdetője!
Saikyo
2023. március 07. 20:23
Basszátok meg, rengeteg ember ki van már nálam X-elve, de úgy látom, hogy nem elég. Ami itt van kommentek formájában, az egy tébolyda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!