Rendőrségi felvétel készült arról, hogy 40 kilométerről 20 perc alatt szállítottak kórházba egy vajúdó nőt

2023. március 28. 13:02

A szentendrei rendőröktől egy aggódó kispapa kért segítséget.

2023. március 28. 13:02
null

Budapestig szántotta az aszfaltot két szentendrei rendőrautó, közrefogva egy civil járgányt. Nem megállítani akarták, hanem biztonságosan és minél hamarabb szülőszobába juttatni a benne ülő anyukát – írta meg a Police.hu.

A rendőrség beszámolt róla, hogy azonnal összepakoltak és kocsiba ültek 2023. március 25-én délután azok a szentendrei rendőrök, akiktől egy aggódó kispapa kért segítséget. Az egyenruhások sebességet mértek egy Pest vármegyei településen, amikor egy fehér autó lefékezett közelükben.

A sofőr feleségét és születendő gyermekét féltette,

az asszonynál ugyanis – a kiírtnál korábban – megindult a szülés. Próbáltak haladni, de a hétvégi forgalom lelassította tempójukat, nagyon aggódtak, nem érnek időben a kórházba. Nem láttak más megoldást, az út szélén szolgáló rendőrökhöz fordultak.

Az egyenruhások engedélyt kaptak addigi feladatuk felfüggesztésére, összepakolták felszerelésüket, beszálltak autóikba, felkapcsolták a kéklámpát, a szirénát és közrefogva a Fordot indultak a főváros felé. Az egyik elöl tisztította a terepet, őt követte a vajúdó kismamát szállító férj, a konvojt pedig egy másik rendőrautó zárta – 40 kilométer állt előttük, az idő szorított, mihamarabb a szülészetre kellett érni, nehogy bajuk essen, vagy egy nem várt körülmény veszélybe sodorja életüket.

A legalább 50 percig tartó utat 20 perc alatt abszolválták,

útközben pedig előkészítették, és elintézték, hogy az intézmény személyzetét ne érje váratlanul érkezésük – írta meg a rendőrség a honlapján.

A felvételt itt lehet megtekinteni:

Nyitókép:Képernyőfotó

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dunhill67
2023. március 28. 19:39
https://www.youtube.com/watch?v=NFEZlrOX5mM
Belacska
2023. március 28. 19:31
Nem értem, mit kell ezen tipródni! Bajba került egy kismama, és férfiként viselkedtek a résztvevők. Hogy kockázatos volt? Igen, de adott volt a probléma és tökösen megoldották, ahogy férfihoz illik. Szerintem jópofa sztori!
pumuklik
2023. március 28. 19:01
Köszönet a rendőröknek!!!!! ...
1000bocs
2023. március 28. 17:00
De sok okos van itt. Ahelyett hogy örülnének, hogy a világban jelen van ez is. Egy apuka aki mérlegel és azt mondja megpróbálja a rendőröket inkább mint ugyanezt a száguldást rendőr nélkül. Rendőrök akik segítenek. És a forgalomban részt vevők azon hányada akik félrehúzódnak ha kell, mert ha villog akkor az azt jelenti valahol, valaki bajban van..és ilyenkor félreállunk, hogy az akinek szüksége van rá megkaphassa mihamarabb a segítséget. Kurvára mindegy hogy apuka jól mérte-e fel mennyi idő van még hátra a szülés megindulásáig. Örülni kell annak, ha minden jól sül el akkor, amikor elsülhetne rosszul is.. Köszönjük a zsaruknak, ilyen is kell. Sőt. Ilyen kell még több hogy azt érezze az ember velünk vannak, nem ellenünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!