Szijjártó Péter: A WHO és a Nemzetközi Vöröskereszt budapesti központját is bővítik

2023. március 29. 21:33

A miniszter szerint Magyarország történelme legnagyobb humanitárius akciójának keretében segíti az ukrán menekülteket.

2023. március 29. 21:33
null

A Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének (IFRC), valamint az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) is bővítik a budapesti központját – jelentette be a Genfben tárgyaló külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán szerdán. Szijjártó Péter azt írta: Magyarország békét akar, ezért nem szállít fegyvereket Ukrajnába, viszont történelme legnagyobb humanitárius akciójának keretében segíti az ukrán menekülteket,

amiben szorosan együttműködik a Vöröskereszttel.

A tárcavezető ezt azzal kapcsolatban emelte ki, hogy Genfben az IFRC főtitkár-helyettese, Niamh Lawless volt az egyik tárgyalópartnere. A szervezetnek Budapesten működik a globális szolgáltatóközpontja, amelynek újabb bővítéséről állapodtak meg, így hamarosan már 280-an fognak ott dolgozni.

„Jól dolgoztak és sok segítséget adtak nekünk”

A miniszter a WHO főigazgatójával is tárgyalt Svájcban. Azt írta, már akkor elkezdtek barátságot ápolni, amikor Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz még Etiópia külügyminisztere volt. Az Egészségügyi Világszervezetre és főigazgatójára hatalmas feladat hárult az elmúlt három évben a világjárvány elleni küzdelem során – emelte ki Szijjártó Péter, hozzátéve: „jól dolgoztak és sok segítséget adtak nekünk is a járvány elleni harcban”.

„Mivel az elkövetkezendő években semmi sem garantálja azt, hogy ne kellene újra hasonló kihívásokkal szembesülnünk, ezért a WHO jó működése és a mi jó együttműködésünk a WHO-val nagy jelentőséggel bír majd” – fogalmazott. Ebből a szempontból jó hír, hogy az Egészségügyi Világszervezet is úgy döntött, bővíti budapesti központját, ahol a jövő hónaptól 50 helyett már százan fognak dolgozni – tette hozzá.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2023. március 30. 06:45
A nemzetközi szervezetekkel mára komoly fenntartásaim keletkeztek: WHO (BILL GATES&MELINDA GATES NGO), ENSZ (SOROS NGO). Nem függetlenek, sőt a szupertőkés fed-es hadiipari komplexum totális hatalmát szolgálják. A WHO a pandémia, az ENSZ a béke terén vallott kudarcot.
Mortis Rigor
2023. március 30. 01:21
Elmondom mi lesz. A víz porból lesz.
Dr. Greta Grünberg
2023. március 29. 23:37
Bővítsék az IMF irodáját is, szükség lesz rá, meg a sok zöldhasúra.
hegel
2023. március 29. 23:30
Amig a VHO a menekültekkel foglalkozik semmi bajom vele de ne akarjon globális hatalmat a 'la covid téren!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!