Soli Deo Gloria – így várja Orbán Viktor Ferenc pápát

2023. április 27. 18:09

Az utolsó simításokat végzik a pápai látogatás helyszínein.

2023. április 27. 18:09
null

A forgatókönyv szerint április 28-án, pénteken 10 órakor érkezik meg Magyarországra Frenc pápa apostoli látogatásra. Az ünnepi díszbe öltözött Szent István Bazilika előtti térről csütörtök késő délután osztott meg egy fotót Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán. A fotóhoz azt írta:

– ami magyarul annyit tesz: egyedül Istené a dicsőség!

Kísérőszövegként azt tette hozzá: „Holnap (pénteken) érkezik Magyarországra Ferenc pápa!”

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

„Gőzerővel haladnak az előkészületek”

Bese Gergő atya, – aki vasárnap zarándoklatot is vezet majd a pápai szentmise helyszínére, a Kossuth térre –, pedig ugyancsak bejelentkezett a Tiktokon a Bazilikából. A rövid videóból kiderült, hogy „gőzerővel haladnak az előkészületek, hogy pénteken 17 órakor minél méltóbb módon és szervezettséggel fogadják a Szentatyát.”

Az atya hozzátette, hogy már az oltárt is ünnepi díszbe öltöztették, és mindenkit arra buzdított, hogy kövessék figyelemmel az eseményeket élőben, a televízión vagy az interneten keresztül.

A felvételt lentebb nézhetik meg:

@besegergo Előkészület a pápa fogadására a Szent István bazilikában. #gergőatya #tréningatya #papnaklennijó #ferencpapa #szentistvánbazilika #papalatogatas ♬ eredeti hang - Bese Gergő atya

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MyOp
2023. április 28. 10:04
A Soli Deo Gloria! (Egyedül Istené a dicsőség!) kálvini jelmondata egyben identitásvállalás is minden református részéről. Örülök, hogy a miniszterelnök ezt meg is teszi, ahogy megteheti ezt Novák Katalin is. Sola scriptura! Sola fide! Sola gratia! Solus Christus! Soli Deo Gloria! Meg kell mondani, hogy sok református (köztük én is) megkülönböztetett tisztelettel várjuk Ferenc pápát, a katolikus testvérek legfőbb pásztorát.
I_Isti
2023. április 28. 09:05
A soli Deo gloria latin kifejezés, jelentése: „egyedül Istené a dicsőség”. Egyike az öt solának, melyek a reformátorok hittételének összegzésére szolgáltak a reformáció alatt. Gánóczy Sándor szerint Kálvin számára ezek közül a soli Deo gloria elv a legelső és a leglényegesebb. A kifejezés azt fejezi ki, hogy minden dicsőség egyedül Istennek jár, az emberek (pápa, szentek, Mária stb.) dicsőítésének kizárásával. Ezzel a reformáció elvetette a Mária-tiszteletet és a szentek és ereklyéik tiszteletét is. A kifejezést máig gyakorta és széles körben használják a protestánsok, főként a reformátusok, presbiteriánusok és lutheránusok, de a reformációtól távolságtartó anglikán közösség is.
Lajoss
2023. április 28. 07:04
Tolvajokkal miért áll szóba a Szentatya?
-Zsolt-
2023. április 28. 00:21
Orban: SOLDI, DEO(DORANTE), GLORIA Porco dio, Gloria! Ho rubato tutti i soldi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!