A szlovák lap is felháborítónak tartja a magyar gyermekvédelmi törvény támadását

2023. április 24. 13:13

A Konzervatívny Denník Postoj arról írt, hogy az EU-n belüli szuverenitás kérdése egy bohózat.

2023. április 24. 13:13
null

A történelem során számos civilizáció pusztult el az erkölcsi degeneráció miatt. Az azonban újszerű, hogy az erkölcsi degenerációt politikailag és kulturálisan erőltessék, ahogyan ahhoz az Európai Unió folyamodik – írta meg a Konzervatívny Denník Postoj.

A lap felidézte, hogy 2021-ben a magyar parlament törvényt fogadott el, amely megtiltja a homoszexualitás és a nemváltoztatás, valamint az ezzel kapcsolatos művek bemutatását az iskolákban, továbbá a 18 éven aluliaknak szóló kiadványokban. A magyar kormány egyértelművé tette, hogy a törvény nem a felnőtteknek szóló tájékoztatásra és szórakoztatásra, hanem kizárólag a gyermekeknek szóló propagandára irányul.

A magyar kabinet a gyermekek védelmével indokolja a normát, míg az emberi jogi csoportok, valamint az LMBTQ-aktivisták diszkriminatívnak nevezik azt. Újdonság azonban, hogy

az Európai Unió és vezetői milyen vehemenciával szálltak harcba a magyarországi gyermekvédelmi normák szigorítása ellen.

A törvény ugyanis állítólag több uniós rendelkezést is sért, többek között az uniós polgárok alapvető jogait, valamint az Unió belső piacának szabályait. Magyarország gyermekvédelmi törvénye miatt az Európai Bizottság tavaly keresetet nyújtott be az Európai Unió Bíróságához, hogy a magyar parlamentet a törvény hatályon kívül helyezésére kényszerítse.

Az európai bohózat

Ez a vitatott törvény a transznemű és homoszexuális propagandától védi a gyerekeket. Idén április elején lejárt a határidő, ameddig az egyes tagállamok csatlakozhattak a keresethez. Fokozatosan 15 ország csatlakozott a perhez.

Magyarország az egész vitát a nemzeti szuverenitás kérdéseként értelmezi,

és többek között rámutat arra, hogy az Uniónak nincs hatásköre az oktatás, a nevelés és a család kérdésében; ezek a területek teljes mértékben az egyes tagállamok hatáskörébe tartoznak.

Úgy tűnik tehát, hogy a bírósági ügy kimenetele fogja eldönteni, hogy a nemzetállami szuverenitás valamilyen formában még létezik-e az Európai Unión belül. Az Európai Unió kritikusai már évtizedek óta figyelmeztetnek arra, hogy

az EU-n belüli szuverenitás kérdése egy bohózat.

A lap szerint, ha valaki 20 évvel ezelőtt azt állította volna, hogy egy napon a legerősebb európai országok összefognak, hogy rákényszerítsenek egy kis országot, hogy a homoszexuális propagandát beiktassák a tantervébe, mindenki kinevette volna. De ma pontosan itt tartunk.

***

***

Nyitókép: Emmanuel DUNAND / AFP

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reri
2023. április 29. 02:29
Mármint szép és jó az lmbtq de ne kicsitől kezdve akarják rányomni a gyerekekre hogy ő mi is akar lenni amúgy szerintem ez az egész transz dolog veszett ügy alapvető biológián nem tud változtatni senki van egyszer a férfi meg van egyszer a nő ez az egész transz dolog csak mese habbal.
Gáspár
2023. április 24. 19:26
A tót atyafiak és ángyomék felháborodtak?
balbako_
2023. április 24. 17:32
Boldogok a szlovák buzik! (De csak ők....)
II.baljoska61
2023. április 24. 15:11
No, fidióták, feljelentitek-e a mandit?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!