Újabb brüsszeli hisztériahullám várható a tervezett szigorítások miatt – elemző a Mandinernek

2023. április 28. 12:00

A hétről hétre felbukkanó iskolai pedofil esetek azt bizonyítják, hogy szükség van a további változtatásokra a gyermekek védelme érdekében. Párkányi Eszter szerint szinte borítékolható, hogy miként reagálna az Európai Unió a beharangozott gyermekvédelmi kormányzati lépésekre.

2023. április 28. 12:00
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Hétről hétre újabb és újabb iskolai pedofil ügyek derülnek ki, amelyek egyre inkább alátámasztják, hogy további szigorításokra van szükség a gyermekvédelem terén. Emlékezetes, Orbán Viktor februári évértékelőjében arról beszélt, hogy a gyermekeket bármi áron meg kell védeni, épp ezért

itthon kell lennie a legszigorúbb gyermekvédelmi rendszernek.

Mindezt azt követően közölte a kormányfő, hogy kiderült, a budapesti Krúdy Gyula Általános Iskola pedagógiai asszisztense arról beszélt, szexuális viszonya van egy 15 éves diákkal, erre az elszólásra egyébként LMBTQ-aktivista férfi még büszke is volt.

Az ügyben nyomozás indult gyermekpornográfia bűntett elkövetésének gyanúja miatt. Az ORFK azonban pár napja a nyomozás érdekeire tekintettel nem kívánt lapunknak további tájékoztatást adni az eljárásról.

Mindig van újabb eset

  • A Krúdy Gyula Általános Iskolában történtek után nem sokkal derült fény arra, hogy egy hajdúsági általános iskola pedagógusa a saját diákjával létesített szexuális kapcsolatot. A pedagógus délutánonként többször találkozott kettesben a nyolcadik osztályos gyerekkel. Az ügy még 2022 tavaszán történt, a Püspökladányi Rendőrkapitányság be is fejezte a nyomozást, az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészségnek.
  • Ezzel egy időben derült ki, hogy a Nagykanizsai Tankerületi Központ egyik intézményében is egy pedagógus zaklatta az ottani alsós diákokat. Munkája közben fizikai kényszerítést alkalmazott, illetve szexuális zaklatásnak és lelki bántalmazásnak tette ki a gyermekeket. A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság az ügyben jelenleg kiskorú veszélyeztetésének megalapozott gyanúja miatt, szakértők bevonásával folytat eljárást egy 61 éves férfival szemben.
  • Egy Békés vármegyei történelemtanár egy 13 éves lányt ronthatott meg úgy, hogy ezért fizethetett is a tini nevelőapjának. Az ügyben két férfi letartóztatását rendelték el, gyermek sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmény miatt.
  • Pár napja pedig arra derült fény, hogy a Budapesti Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium és Zeneművészeti Szakgimnázium egyik tanára tavaly megcsókolt és többször is fogdosott egy akkor 14 éves diáklányt. Ebben az ügyben is nyomoz a rendőrség szeméremsértés vétség gyanúja miatt.

Nyomásgyakorlás

Miközben Magyarországon lassan minden hétre jut egy szomorú ügy, a gyermekvédelmi törvény kapcsán az Európai Bíróság előtt fekvő perbe egyre több tagállam lép be az Európai Bizottság oldalán.

Ennek kapcsán Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője lapunknak elmondta: „a perbelépésre megszabott határidő április elejei lejártáig tizenöt tagállam és az Európai Parlament csatlakozott a gyermekvédelmi törvény miatt indult perhez. Ez azt jelenti, hogy az uniós tagállamok fele ideológiai véleménykülönbségek miatt nyomást akar gyakorolni hazánkra.”

„Ugyanakkor egy ilyen eljárásban nem a perben az egyik oldalon beavatkozók száma dönt, hanem az uniós jog bíróság általi megfelelő értelmezése. Legalábbis reményeink szerint” – fogalmazott az elemző.

Ahogy kifejtette,

már maga a per megindítása is őszintétlen és gyáva lépés volt a Bizottság részéről. 

Ahelyett, hogy kimondanák, hogy az LMBTQ-lobbi érdekében támadják a magyar emberek által is jelentősen támogatott gyermekvédelmi szabályozást, arra hivatkoznak, hogy közös piaci érdekeket sért.

Ha valóban csak az uniós jogra szorítkoznának, és nem csűrnék-csavarnák azt, akkor teljesen egyértelmű lenne a helyzet, hiszen az oktatás és a családjog is kizárólagos tagállami hatáskörbe tartoznak. „Brüsszelnek semmi beleszólása nem lehet ezen a téren ”– szögezte le az elemző.

Erős legitimáció

Párkányi Eszter szerint azonban a gyermekvédelmi törvényt megerősítő tavaly áprilisi népszavazás eredményével, azaz 3,7 millió magyar ember egybehangzó akaratával a háta mögött

a kormány erős legitimációval rendelkezik ahhoz, hogy a szigorításokat véghez vigye.

Varga Judit igazságügyi miniszter egyértelműen ki is jelentette, hogy nem fognak engedni a politikai nyomásgyakorlásnak. „A gyermekvédelem egyrészről az Alaptörvényből fakadó kötelezettség, másrészről nemzeti egyetértésnek örvend” – húzta alá az elemző. „Persze valószínűsíthető, hogy a gyermekvédelem terén tett bármilyen további lépés újabb hisztériahullámot indít majd el az Európai Unióban” – tette hozzá.

Nyitókép: Getty Images/illusztráció

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csúti törpe
2023. május 02. 07:38
akkor felszamoljak a katolikus egyhazat? szuper!
Igazszó
2023. április 28. 20:12
Az eu és a nato is sikertelen projekt., aki nem vak, láthatja jól. Csicskáknak és vazallusoknak találták ki a zsidók. De lesz valaki a nemzetinek hazudott oldalon, aki fel meri vállalni a lelépést ebből a halom zsidó kommunista szarból? Nekem nem úgy tűnik. A hazai gyáva vétótlan csicskáik behódolnak rendre a komisszároknak, ez pedig ugyan az az út, még ha hazugságokkal és mellébeszéléssel is van fedve
Micó
2023. április 28. 14:13
Párkányi Eszter annyira intelligens, és csodaszép.
fabulon
2023. április 28. 13:35
A gyerekek védelmét és a pedofilok ellene harcot kezdjétek magatokon! Hagyjátok abba Pankotai Lili zaklatását, rakjátok ki a szűrét a Nagy Blanka bugyiján élvezkedő pedofil Bayer Zsoltnak, tüntessetek a tanáraikért kiálló diákokat gázspay-ző Orbán ellen, és ami azt illeti Varga Judit helyett válasszatok valaki mást, aki jobb példa, és nem arról híres, hogy igazságügy-miniszterként lehallgatja azokat akik nem a NER alattvalói.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!