Német lap: a homofóbiát Magyarországon Putyin Oroszországához hasonlóan szítják

2023. április 24. 08:10

A Die Tageszeitung véleménycikke szerint azonban Novák Katalinnak sikerült elkerülnie, hogy „kínos bábként” viselkedjen.

2023. április 24. 08:10
null

A Die Tageszeitung vasárnapi véleménycikkében felidézi: Novák Katalin nem fogadta el az azonos nemű párok feljelentésére vonatkozó törvényt. A lap szerint Novák Katalin köztársasági elnök függetlenségről tett tanúbizonyságot azzal, hogy nemet mondott a parlament által elfogadott „feljelentő törvényre”, amely feljelentéseket ösztönözne

Novák azonban csak elébe megy az EU tiltakozásának, amelynek irányelvei tiltják a homoszexuálisok diszkriminációját – írják.  

„Kínos báb”

A köztársasági elnök a törvénytervezetet újratárgyalásra visszaküldte a parlamentnek: az LMBTQ családokról szóló passzust ki kell venni. A lap szerint

Azt írják: Orbán Viktor azonban nem arról híres, hogy sietve engedelmeskedjen Brüsszelnek, így a fideszes parlamenti többség valószínűleg újra jóváhagyja a változatlan tervezetet, és egy második döntés után az államfőnek már nem lesz vétójoga. A lap szerint a homofóbiát Magyarországon a lakosság körében Vlagyimir Putyin Oroszországához hasonlóan szítják, amelynek erre vonatkozó szabályai inspirálhatták a magyarországi törvényhozást.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Trenka Attila/Mandiner

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2023. április 25. 16:51
Magyarországon külföldről szítják a genderideológiát. Az ellene való védekezést az EU országai nem akarják engedni, akár a magyar szuverenitást is támadják ezért külföldről, akár a jog és a bírósági eszközeivel. Csakhogy ezt a jogot és ezt a bíróságot nehéz függetlennek nevezni, amikor ezer szállal kötődik a Soros-hátterű szervezetekhez. Amelyek pont a társadalom fellazításán, szétverésén dolgoznak. Ideje megfogalmazni a szuverenitás elleni támadás bűncselekményét, és a büntetés is elrettentő kell legyen. Az EU jelen állapotban romlott, nemhogy az európai emberek érdekét képviselné, hanem egyenesen az európai emberek ellen dolgozik (legutoljára az ukrán gabona ügyében bukott le). Ezért billeg az EU sorsa. Az európai népek, emberek ellen vétkeket elkövető politikusokat viszont a változás szele a vádlottak padjára sodorhatja.
KBA98
2023. április 24. 16:38
Ti németek hagytátok eladni a hazátokat! Nem vagytok sehol!
B I L
2023. április 24. 13:31
Aki nyilvánosan buzulni akar az menjen nyugatra, ott seggbebaszhatja a havert és még meg is dicsérik.
EX - Terminátor
2023. április 24. 13:30
És legvégül? A BŰNÖZŐKET EGYSZERŰEN CSAK LELÖVIK MINT EGY VESZETT KUTYÁT.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!