Az eddig sejtettnél is több külföldi támogatást kaphattak ellenzéki lapok

2023. április 18. 11:02

Az érintet lapok esetében nagyobb lehet a külföldi támogatás, mint az eddig feltételezhető lett volna.

2023. április 18. 11:02
null

A Magyar Nemzet keddi cikkében egyre több magyar portállal kapcsolatban feltételezi, hogy külföldről, elsősorban az Egyesült Államokból kap jelentős támogatást.

A Szabad Európa portál esetében arra a következtetésre jutott a lap az Origo beszámolója kapcsán, hogy azt

amerikai költségvetési pénzekből tartják fenn.

A Direkt 36 nevű oldal esetében is beszámolt külföldi támogatásról a Magyar Nemzet. A Direkt 36 jelenleg a Telexszel működik partnerségben. Ez a beszámolóik szerint fizetett együttműködést jelent, azaz közvetett módon is juthat hozzájuk külföldi forrás.

Az Átlátszóval kapcsolatban is fennáll a külföldi támogatás lehetősége. Egy viszonylag bonyolult pénzcsatornát mutatott be a Tűzfalcsoport. Eszerint 2021-ben az Átlátszó.hu Közhasznú Nonprofit Kft.-nek a legnagyobb intézményi támogatást az Átlátszónet Alapítvány adta 35 millió forint értékben, amely alapítványt a Soros-féle Open Society Institute nagyjából 16 millió forinttal támogatta a ebben az évben.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. április 19. 00:21
Legalább tudjuk, hogy amerikai pénzből függetlenek.
Gonella
2023. április 18. 14:44
ne értik, h nem minden pénz kérdés!! ostobák és aljasok. igen, mostmár ellenségek!! életveszélyesek!
VerdbenekhyKeményFarkas
2023. április 18. 14:36
Én inkább azoknak a lapoknak néznék utána, akiket ennél sokkal nagyobb mértékben - a magyar adófizetők támogatnak! Szándékukon és akaratukon kívül, a megkérdezésük nélkül...
FeketeFehér
2023. április 18. 12:42
"A Szabad Európa portál esetében arra a következtetésre jutott a lap az Origo beszámolója kapcsán, hogy azt amerikai költségvetési pénzekből tartják fenn." Hát, ekkora marhaságot már régen olvastam. Bárki, aki felmegy a szabadeuropa.hu-ra, és megnézi az impresszumot, ott elolvashatja. "A működés költségeit az Egyesült Államok kongresszusa biztosítja "
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!