Helikopterek tűntek fel a Balaton felett (FOTÓK)

2023. május 10. 18:16

A légirendészet tart gyakorlatot a tónál a következő napokban.

2023. május 10. 18:16
null

A Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Légirendészeti Szolgálat május 8-a és május 12-e között tartja idei első éves repülési gyakorlatát a Siófok-Kiliti repülőtéren – számolt be a rendőrség hivatalos oldalán.

Ismertették, a Magyar Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának feladata igen sokrétű. Huszonnégy órás készültségi szolgálatot látnak el, megerősítik a déli határszakasz védelmét, légi támogatást adnak a közbiztonsági-, közlekedésrendészeti-, vízirendészeti ellenőrzésekhez, légirendészeti ellenőrzéseket végeznek, részt vesznek eltűnt személyek kutatásában, tömegrendezvényeket biztosítanak, kiemelet vezetőket szállítanak bel- és külföldön, valamint katasztrófahelyzetben is helytállnak az emberek mentésében, együttműködnek a társszervekkel – derült ki a felsorolásból.

A 22 fős a helikoptervezető állományból 12 fő gépparancsnok, akik közül öten oktató-berepülőpilóták, és 10 fő másodpilóta – tették hozzá.

Továbbá megjegyezték, hogy

a rendőrségi helikopterek pilótáinak a feladatok végrehajtásához megfelelő képzettséggel és gyakorlattal kell rendelkezniük.

Ezt a célt szolgálja a Légirendészeti Szolgálat helikoptervezetőinek éves kiképzési, továbbképzési terve, amely alapján évente két alkalommal elméleti, és szintén két alkalommal gyakorlati szakmai összevonást tartanak.

Ezeken a képzéseken a szolgálat helikoptervezetői az oktató pilóták felügyeletével úgynevezett kötelező ellenőrzéseket hajtanak végre, amelyeket évente kell ismételni. Ez elengedhetetlen feltétele a szakszolgálati tevékenység ellátásának – hívták fel a figyelmet.

A fent leírt ellenőrző, és jártasságmegőrző  gyakorlatok végrehajtása szükséges ahhoz, hogy a Légirendészeti Szolgálat helikoptervezetői a különböző rendvédelmi repülések során előforduló feladatokat mindig biztonságosan, megfelelő gyakorlattal, és az elvárható szinten tudják végrehajtani – olvasható a police.hu-n.

A gyakorlatról készült felvételeket alább tekinthetik meg:

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
***

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Nyitókép és belső fotók: police.hu

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kozmosz
2023. május 11. 01:47
Annyira a Balaton felett, hogy egy csepp vizet nem látni a képeken.
repulok
2023. május 10. 20:11
Gyakorlórepülésen 5000 lábon hosszában repültük át a Balcsit. Olyan kicsi és kecses volt fentről, hogy elérzékenyültem. Vigyázni kell rá, nagyon...
Tommaso
2023. május 10. 19:05
A légirendészet tart gyakorlatot a tónál a következő napokban, mielőtt a gépek elrepülnek a szakadár orosz népköztársaságokba, hogy támogassák Putyin HONVÉDŐ HÁBORÚJÁT. Természetesen a béke érdekében.
AROON
2023. május 10. 18:50
Kíváncsian várom, hogy ebből hogy lesz Orbán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!