Szlovákia alternatív elnevezése: Felső-Magyarország – állítja az AI

2023. május 22. 05:25

Magyarországé pedig Pannónia a ChatGPT szerint.

2023. május 22. 05:25
null

A ForumMapping Instagram-oldal készítője minap megkérte a mesterséges intelligenciát: adjon alternatív neveket az európai országoknak. A ChatGPT azonban több esetben meglepő választ adott.

Ausztriából például Danubia, Csehországból Bohemia, Horvátországból Dalmácia, Boszinia-Hercegovinából Boszna, Ciprusból meg Afrodité szigete lett.

És míg Magyarország Pannóniává „változott”, addig Szlovákiából Felső-Magyarország lett az AI szerint.

Vannak országelnevezések, amelyek azért nem igazán váratlanok: Spanyolország alternatív neve Ibéria, Németországé Teutónia, Törökországé Anatólia, Lengyelországé Polónia, Portugáliáé Luzitánia, Svájcé Helvécia.

Forrás: Instagram
Forrás: Instagram

Nyitókép: Visible Earth, NASA / JOHAN SWANEP / JSW / Science Photo Library via AFP

***

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Házam Hazája
2023. május 22. 22:30
Felső-Magyarország :) Mi alapján gyűjti az adatokat? Lexikális, vagy pedig ma is használt netes nyelvezet alapján?
Dunhill67
2023. május 22. 17:21
pff :-D...de hívhatjuk egyszerűen csak Felvidéknek :)
brekker
2023. május 22. 17:11
És nevet adtak nekik. Ha nem tetszett, megtarthatták a régit. Ezen ne múljon, gondolta Atilla, mégis megmérgezték.
Akitlosz
2023. május 22. 15:12
Dunai Konföderáció Churchill javaslatára fogadták (volna) el a világháborúban győztes hatalmak Jaltában, 1945-ben. röviden: Danubia Megalakult: 1947. május 23-án. Hivatalos nyelvek: német, magyar Főváros: Bécs Népesség (1976): 42 851 221 fő Valuta: Dunai márka Tagállamok és fővárosaik: Baden - Karslruhe Württenberg - Stuttgart Bajorország - München Tirol - Innsbruck (egész Tirol, dél-Tirollal együtt) Ausztria - Bécs Magyarország - Budapest Kárpátia - Huszt A konföderáció nyitva áll dél-szudétavidék, Felvidék és Erdély előtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!