Nem kértek főzeléket, rosszul táncoltak – megverte őket az óvónő

2023. május 15. 12:41

Volt olyan gyerek, akit többször is bántott.

2023. május 15. 12:41
null

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal az óvónővel szemben, aki fegyelmezési céllal legalább kilenc óvodást bántalmazott, volt akit többször is.

A vádirat szerint az egyik megyebeli kistelepülésen óvónőként dolgozó vádlott 2018. és 2021. közötti időszakban fegyelmezési céllal több gyermek vonatkozásában nem tett eleget a nevelése alatt álló kiskorúak felügyelete, gondozása körében az általános társadalmi felfogás szerinti minimális elvárhatóság követelményének.

A nő öt kiskorút, amikor nem fogadtak szót, indulatos állapotba kerülve többször is bántalmazott, így volt, akit megpofozott, nyakon ütött, megütött. További négy óvodást az elkövető hasonló okból legalább egyszer bántalmazott.

Azért is kaptak verést a gyerekek, mert dülöngéltek a székkel, nevettek az ebéd közben, nem figyeltek az óvónőre vagy nem tudtak elvégezni egy feladatot. Azért is járt pofon, mert az egyik gyermek a ballagási próbán nem megfelelően táncolt vagy

nem kért főzeléket.

Az óvónő cselekményével több kiskorú testi, értelmi, erkölcsi és érzelmi fejlődését veszélyeztette. A járási ügyészség a nőt többrendbeli közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás és kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja.

A nyitókép illusztráció: Catherine Falls Commercial/Getty Images

 

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2023. május 19. 22:13
Szegény óvónő!
Talány
2023. május 16. 01:42
Sulammit
2023. május 15. 18:22
Nem "dülöngéltek" a székkel, hanem hintáztak a széken. Minden iskolás így csinálja. Kipróbáltam. Nagyon jó! Csak így lehet ülni hintázva, azokon a székeken.
masikhozzaszolo
2023. május 15. 18:04
Tényleg hülyegyerekek. 26 év után ezért millió dollárokat kaphatnak. Az pont fészekrakás ideje lesz náluk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!