Százak tüntettek a Belügyminisztériumnál

2023. június 01. 18:02

A demonstrációt oktatási ügyekben hirdették meg, de a színpadon szóba került a „rendszer eltakarítása” is.

2023. június 01. 18:02
null

Országos megmozdulást hirdetett június elsejére a Tanítanék Mozgalom és a noÁr Mozgalom. Budapesten 17 órára hirdettek tüntetést a Belügyminisztérium József Attila utcában található épületéhez. A Facebook-oldalukon közzétett felhívásban úgy fogalmaztak: „NEM az erőszakra, NEM a státusztörvényre! A kormány olyan új törvény tervez elfogadni, amivel bosszút áll a pedagógusokon és a diákokon. Ezt nem hagyhatjuk!”

A fővárosi eseményt élő videón is közvetítették. Az érdeklődés csekélynek mondható, az egyik szónok szerint az eseményen mintegy ezren gyűltek össze, a Telex szerint „több mint ezren”. A színpadra lépett többek között Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom tagja, aki ismertette az egybegyűltekkel, hogy

már több mint 75 ezren írták alá a státusztörvény ellen indított petíciót.

„Azért vagyunk itt a Belügyminisztériumnál, hogy újra elmondjuk: felforgatná a státusztörvény az oktatási rendszert, és semmilyen pozitív változást nem hozna” – hangoztatta a még a kormány által sem elfogadott, tárgyalás alatt lévő koncepció kapcsán az egykori tanár.

A felszólalók között volt Hajdu Steve előadóművész is, aki mindehhez hozzátette: „azért vannak itt, hogy felszólaljanak a rendőri erőszak ellen is”. Mészáros Bence, az Egységes Diákfront elnökségi tagja ugyanakkor tágította a spektrumot, úgy fogalmazott, ez a „rendszer minden nap megpróbál minket ellehetetleníteni, de azt elfelejtik, hogy meg fogunk küzdeni a szabadságukért és a hazáért”.

Az ugyancsak elnökségi tag Perlaki-Boros Noel egyenesen arról beszélt,

Igazoltatták a diákokat a rendőrök

Az Index időközben arról írt, hogy a helyszínen maradt tüntetők elindultak a Parlament, majd a Margit-híd felé. A híd előtt rendőrök állták a diákok útját, nem engedték őkt továbbmenni.

A Budapesti Rendőrfőkapitányság arról számolt be, hogy tart a jogellenes gyűlésen résztvevők igazoltatása. „A rendőrség a Széchenyi-rakpart Markó utcai lehajtójánál feltartóztatott csoportosulás tagjait egyenként igazoltatja. Adataik ellenőrzését követően szabadon távozhatnak” – közölték.

A felvételt alább tekinthetik meg:

 

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. június 03. 22:04
Gyurcsány nem egy szokványos ellenzéki figura és pártja a DK sem egy szokványos ellenzéki párt. A gyurcsányista ellenzéket nem lehet egy olyan politikai szereplönek, Fidesz-konkurrensnek vagy alternatívának tekinteni, aki ugyancsak a magyar érdekekért dolgozna, de egy másik koncepció alapján. Mert a magyar ellenzék kimondottan a magyar érdekek ELLEN dolgozik. Ami Európában politikai kuriózum, ilyen nincs egyetlen európai országban sem. Csak pl. Szudánban... Gyurcsány aktuális célja a felforgatás, távlati célja a hatalom megragadása, akár eröszak, ákár árulás révén is. A gyurcsányisták abban a reményben dörgölöznek a globalista unió-hoz és az amerikai demokratákhoz, hogy majd ezekkel a külföldi hatalmakkal szövetkezve megcsinálhatják azt az álnok egyezséget, hogy a gyurcsányisták "bedobják a közösbe" Magyarországot, azaz kiszolgáltatják a globalista érdekeknek, és cserében e külföldi hatalmak garantálják gyurcsányék örökös teljhatalmát, azaz mint a globalizmus Budapesti helytartóit hatalomra segítik és tartják öket. A gyurcsányisták Magyarország belsö ellenségei, akiket úgy is kell kezelnünk. Aki öket támogatja, az az árulókkal fúj egy követ. Ideje lenne határozottan fellépni ellenük. Nem a kormánynak, mert akkor bevonulna az unió, hanem a lakosságnak. Mert a gyurcsányistán nem a kormány, nem a fidesz ellenségei, - nekik nem sokat tudnak ártani -, hanem ök a magyar lakosság ellenségei.
Bakandri
2023. június 03. 18:31
Meg sem jelent a státusztörvény, akkor mi ellen tiltakoznak? Tudjátok az én édesapám, már ifjú koromban megtanította, a komcsik minden ellen tiltakoznak, a jó és a rossz ellen is. mindegy, csak háborogjanak.
Zoltan70
2023. június 03. 18:20
Tehát a több, mint ezer tüntetőnek azt javasolta kicsi Noel, hogy "takarodjon el a Fidesz, takarítsuk el Orbán Viktort, de ordítva, amíg az unióban vagyunk!”", majd büszkén beolvasták, hogy "már több mint 75 ezren írták alá a státusztörvény ellen indított petíciót." Nos, az Országos Választási Iroda adatai szerint a jelenleg regnáló Orbán-kormányra 2022. április 3-án 3 060 706 ember adott le érvényes, támogató voksot. Kell még valamit mondanom, Ildikó?
Ma is bukik a Zorbán...
2023. június 03. 14:58
Felháborító, hogy a bolsevista csürhe mem tartja tiszteleben a demokratikus választások eeedményét sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!