124 hallgató vehette át oklevelét az MCC-ben

2023. június 16. 09:48

Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója a szervezet nemzetközi építkezéséről beszélt.

2023. június 16. 09:48
null

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Egyetemi Programját elvégző 124 diák vehette át oklevelét az intézmény csütörtöki diplomaosztó ünnepségén – tájékoztatta az MCC az MTI-t.

Felidézték, hogy az MCC-ben már több mint 7000 diák tanul,

közülük 500-an vesznek részt az Egyetemi Program képzésein, továbbá az intézmény ebben a tanévben 28-ra növelte képzési központjainak számát.

A most végzettek MCC-s karrierje azonban korántsem ér ezzel véget,

hiszen a diákok választhatnak különféle posztgraduális képzések közül, és a nemzetközi hálózatépítésnek köszönhetően akár Bécsben, Berlinben vagy Londonban is folytathatják tanulmányaikat – tették hozzá.

A közlemény szerint Orbán Balázs, az MCC kuratóriumának elnöke ez alkalomból úgy fogalmazott: az MCC egy olyan iskola, ahonnan a világot értő, és hazájukat szerető emberek kerülnek ki. A tehetséggondozó intézmény céljaira emlékeztetve úgy fogalmazott: „bonus intra melior exi, vagyis jóként érkeztetek, még jobbként távoztok”.

Márka Szabolcs asztrofizikus azt mondta a rendezvényen az MCC-s diákoknak: a tudományban a felfedezések viszik előre az emberiséget; a felzárkózás gondolata helytelen, s felesleges ezt az „irányt” követni. A fókuszterületekre kell koncentrálni, azokat kell intellektuálisan vezetni. A professzor arra kérte a fiatalokat, hogy építsenek gyönyörű hazánkban egy tudományos kapcsolatrendszert, hálózatot, olyat, amelynél nem lesz jobb és erősebb a világban, és aminél többet senki sem tud adni a magyaroknak és a világ tehetségeinek. Márka azt is szeretné, ha a magyar fiatalok idehaza kapnák a legjobb útravalót az új felfedezésére, a lehetetlen leküzdésére.

Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója a szervezet nemzetközi építkezéséről szólt.

Kiemelte, hogy közel 400 nemzetközi vonatkozású eseményt szerveztek idén, 300 nemzetközi előadóval. Emellett több mint 100 diákot támogattak ösztöndíjjal.

Brüsszelen túl már Berlinben, Bécsben és az Egyesült Királyságban is lehetőséget biztosít az MCC a szakmai fejlődésre – fűzte hozzá.

(MTI)

Nyitókép: MCC

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. június 16. 15:32
A fidesz janicsárképzője..tengernyi közpénzből..
djcs
2023. június 16. 10:14
Ez kb. ugyan az mint a Marxista-Leninista Esti Egyetem........
McFoker
2023. június 16. 10:08
Miből vizsgáztak? Oligarcha-ismeret? Lehallgatástan? Propaganda órák Rogán Antiloptól?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!