Feljelentést tett az Amnesty az LMBTQ-pad megrongálása miatt

2023. július 09. 11:36

Visszafestik szivárványszínűre.

2023. július 09. 11:36

A Ferencvárosi Önkormányzat és az Amnesty International csütörtök reggel adta át a főváros első szivárványos köztéri padját a IX. kerületben. Azonban, ahogy arról a Mandiner is beszámolt, nem sokáig volt a kerület „színfoltja” az ülőalkalmatosság: péntek éjszaka a Fradi-ultrák akcióba lendültek, és átfestették zöld-fehérre a padot.

Az esetről a Fradimob Facebook-oldalán beszámoltak. A fotó mellé kísérőszövegként azt írták, „ez a város nem az a város. Ferencváros”.

Lassan Baranyi és a többi libernyák is megtanulhatná”.

 

A történtekre Baranyi Krisztina, a kerület ellenzéki polgármestere is reagált. Közösségi oldalán azt írta, „a ferencvárosi fociultrák hatalmas győzelmet arattak a Tompa utcában”.

Feljelentést tett az Amnesty a rongálás miatt

De a rongálást az Amnesty sem hagyja szó nélkül: 

feljelentést tettek, a padot pedig újrafestik. 

„… a pad annak a szimbóluma, hogy mindenkinek van helye. Ezt az értékünket pedig közösen kell megvédenünk” – fogalmaztak. Emellett várják a szemtanúk jelentkezését is.

A szervezet felhívását alább olvashatják:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 198 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. július 10. 17:05
Bevallom,én tettem,odafutottam becsbol,sietve festettem ,kutyámat setaltattam...és utana vissza...nem volt tíz óra...Remelem,holnap arra ébredek,hogy a pad már nem buzi...szegény pad ..
chief Bromden
2023. július 10. 09:12
Büfészakos ngo-sok. Kapásból elutasítják őket. :D
EX_Terminator
2023. július 10. 07:39
Utálom letörni őket de amit csináltak, az is rongálásnak számít...
bagira002
2023. július 10. 01:54
Eggyel több indok önkormányzati választáskor a magyar nép ellenségét lmbtq háborúpárti választási csaló vörös hordát leszavazzák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!