A fél országra figyelmeztetést adtak ki a zivatarok miatt

2023. augusztus 09. 11:17

Hétvégétől viszont már igazi strandidőre számíthatunk.

2023. augusztus 09. 11:17

Szerdán újabb hidegfront éri el hazánkat, ennek következtében északnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és délutántól elszórtan fordul elő zápor. Eleinte a déli, majd az északnyugati szél élénkülhet meg. 19 és 27 fok között alakul a hőmérséklet - északnyugaton lesz őszies idő – ismertette az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szerdán

a déli, kora délutáni óráktól késő estig az északnyugati, északi megyékben fordulhatnak elő helyenként zivatarok átmeneti szélerősödés

(ált. ~40-60 km/óra), lokálisan intenzív csapadékhullás (~10-25 mm) és kisméretű jég kíséretében. Éjjel a Dunántúlon és a középső tájakon egy-egy intenzívebb záporhoz dörgés, villámlás társulhat. Csütörtökön napközben elsősorban a Dunától keletre alakulhat ki helyenként zivatar a már említett kísérőjelenségekkel. 

Csütörtökön a Dunántúlon már napos, keleten még gomolyfelhős lesz az ég - és itt zápor, zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szél többfelé lesz élénk. Mérsékelten meleg lesz 25 fok körüli maximumokkal.

Pénteken nyugatról egy anticiklon éri el Magyarországot, ezért sok napsütésre számíthatunk, csak kevés gomolyfelhő lesz az égen. Nem várható csapadék. 26-27 fok köré melegszik a levegő, visszatér az igazi nyári idő. A hétvégén pedig több helyen már 30 fok fölé is emelkedhet a levegő hőmérséklete.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Átoperált Kiscsoportos
2023. augusztus 09. 11:44
A Geci : " Az egész Európában vágtató inflációt terveink szerint Magyarországon először megszelídítjük, aztán megfékezzük. (…) Az eredmények már szeptemberben látszani fognak, év végére pedig tartósan elviselhető állapotokat alakítunk ki addig is, amíg Brüsszel vissza nem talál a józan gazdaságpolitika ösvényére. A választás előtt 7,8%-os magyarországi infláció májusban 10%-os volt. Orbán 2022. május 16-án ígérte meg a szelídítést és fékezést, valamint a szeptemberi eredményeket, és láss csodát, az eredmények tényleg meglátszottak: a májusban még 10%-os infláció 2022. szeptemberre 20% fölé ugrott Magyarországon. Az év végére ígért “tartósan elviselhető állapotokról” meglehetősen különös fogalmai lehetnek Orbánnak és kormányának. Az őszre ugyanis a “megfékezett és megszelídített” infláció Európa-rekordot döntött. Az Unióban előbb csak a legnagyobb lett. Utóbb négyszerese az eurózóna átlagának. Háromszorosa az EU átlagának. Duplája az utánunk következőének. (nickgrabovszki)
Azag Aja
2023. augusztus 09. 11:33
Közeledik augusztus 20, az OMSZ-nél egyre nagyobb a para...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!