Horn Gábor az újjáélesztett szárszói találkozóról: „Egyelőre kisebb bennem az igény a jelenlétre”

2023. augusztus 16. 19:53

Az SZDSZ korábbi meghatározó figurája is meglehetősen szkeptikus, a Magyar Nemzetnek azt mondta, egyelőre kisebb benne az igény a jelenlétre.

2023. augusztus 16. 19:53

Horn Gábor egyelőre nem tudja, részt vesz-e az Ujhelyi István volt MSZP-s politikus által kezdeményezett újjáélesztett szárszói találkozón, amelyet a Margitszigeten tartanak meg – írja a Magyar Nemzet. A Republikon Intézet vezetője azt mondta a lapnak, egyelőre kisebb benne az igény a jelenlétre, bár úgy vélte, egy balliberális találkozási pontra mutatkozik igény, ám nem biztos abban, hogy ennek van hosszú távon értelme.

Ezt is ajánljuk a témában

Úgy fogalmazott, „érzékelhető probléma a bal- és a liberális oldalon, hogy a szellemi holdudvar kiüresedett, mindössze Facebook-buborékok maradtak, és feltehetően a tusnádfürdői találkozó is hatással lehet Ujhelyi kezdeményezésére, miszerint szükség van valamilyen megújulásra”.

Szerinte az is kérdéses, ez a kezdeményezés az ismert politikai arcokat hozza csak össze, vagy fiatalok is bekapcsolódnak majd, s 

később fog kiderülni, volt-e igény a régi szárszói találkozásokhoz hasonló rendezvényre, vagy inkább valami teljesen újat, új kiindulóponttal kellene létrehozni.

Az Alapjogokért Központ elemzője úgy látja, az 1993-ban indult balatonszárszói találkozók a kezdeti időszak után a balliberális elit találkozóhelyévé váltak, ahol a magukat élet és halál urainak képzelő politikai vezetők cseréltek eszmét holdudvarukkal, később, amikor 

a kommunista rendszer örökösei és liberális szövetségeseik megbuktak, az összejövetelek inkább egyfajta panoptikumként voltak jellemezhetők, 

melyek résztvevői a letűnt idők emlékei és a konzervatív oldal építkezése kapcsán keseregtek. 

Zila János szerint a szárszói találkozók az utolsó években a házigazda személyéhez igazodva inkább a politikai vicc kategóriájába illettek, komoly hatásuk nem volt, ha pedig sor kerül egy újabb összejövetelre, az már legfeljebb a paródia paródiájaként lesz értelmezhető.

Nyitókép: Farkasházy Tivadar házigazda (b) és Selmeczi Tibor humoristák a XV. Szárszói találkozón Balatonszárszón 2016. június 18-án.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
P.Béla
2023. augusztus 18. 11:11
El a mocskos libsi-komcsi kezeket Szárszótól! Attól, hogy Farkasházi néhány évig odacsődítette a bűntársakat, az értéket képviselő szárszói esemény mégis csak az 1943-as értelmiségi találkozó volt kb. 600 résztvevővel, amin az ország háború utáni jövőjéről alkotott elképzeléseket próbálták megvitatni hazafias elkötelezettségű népi származású és baloldali gondolkodók. Egyébként 1928-tól kezdve (1951-ig) minden nyáron megtartották a Szárszói Konferenciákat - a református Soli Deo Gloria Diákszövetség szervezésében. Ja, és pl. ebben az évben is augusztus 10. és 13. között volt a reformátusoknak egy szárszói konferenciája az SDG Konferencia Központban. A fenti tények fényében meglehetősen komikus az Ujhelyi nevű pojácának a Margitszigetre tervezett "szárszói" találkozó ötlete. Azon persze nem lepődünk meg, hogy a libsi-komcsi lop, csal hazudik és még legendás neveket is megpróbál lenyúlni.
esvany-0
2023. augusztus 17. 08:07
"Horn Gábor egyelőre nem tudja, részt vesz-e az Ujhelyi István volt MSZP-s politikus által kezdeményezett újjáélesztett szárszói találkozón, amelyet a Margitszigeten tartanak meg" Szárszói találkozó a Margitszigeten? Mint a régi viccben... Századparancsnok az őrmesternek: - Őrmester, holnap délben napfogyatkozás lesz, jó idő esetén a legénység az alakuló téren sorakozzon fel, rossz idő esetén pedig a nagyteremben gyülekezzenek, ahol előadást tartok az eseményről. Őrmester a legénységnek: - Holnap délben, a százados úr parancsára napfogyatkozás lesz, ami jó idő esetén az alakuló téren, rossz idő esetén a nagyteremben lesz megtartva!
harcimarci-9-9
2023. augusztus 17. 06:59
Majmok a bicajon. Szánalmas volt régen is, most is.
barni-a-hegyrol
2023. augusztus 16. 22:47
Ezeket a figurákat tényleg már valami horrorcirkusz-panoptikumban kellene mutogatni! Komoly pénzeket fizetnének a szörnyülködni vágyók! Mindjárt nem kidőlt fákat, meg összetört autókat mennének röhigcsélve fényképezni a "független" újságírók! Azután lehetne csinálni ilyen minigolf-pályát, ahol a pitbull-fejű Gergényi tátott szájába kellene a labdát belelőni. A liberális siratóasszony-kórus könnyeit meg kis féldekás üvegekbe lehetne gyűjteni versenyzőknek. Akinek leghamarabb megtelik az üveg, attól azt gyorsan el kell venni, ez ugyanis egy súlyosan mérgező folyadék! Azután gyerekeknek lehetne ilyen kis horgásztó kis pecabotokkal. Aki kifogja a liberális aranyhalat, annak a az aranyhal három kívánságát kell teljesítenie. Tanulja csak meg a gyerek, mi az a pozitív diszkrimináció! A céllövöldében megy Juszt sziluettekre kellene lőni, de mivel ez így túl könnyű lenne, ebben a számban csak azok mérkőzhetnének, akik előtte igazoltan részt vettek a Horn Gyula vodkaivó emlékversenyen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!