Elárulta Pressman, milyen kapcsolatot ápol a magyar kormánnyal

2023. augusztus 26. 10:40

A diplomata szerint az USA nyitott a két ország közötti kapcsolat javítására.

2023. augusztus 26. 10:40
PRESSMAN, David

David Pressman, az USA magyarországi nagykövete Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter meghívására pénteken Veszprémbe látogatott, ahol megcsodálta Európa kulturális fővárosát, és az azon végbemenő friss fejlesztéseket.

A nap végén Pressman megköszönte Navracsicsnak a meghívást, aki elmondta, 

nem a kormány nevében, hanem a város polgáraként hívta meg a művészetkedvelő ember hírében álló diplomatát.

Navracsics kiemelte, reméli, a személyes kapcsolatok a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok minőségét is javítják. Pressman azt mondta, az Egyesült Államok részéről megvan a jószándék a kapcsolat javítására.

Túl sok minden múlik a két ország kapcsolatán, és túl sok dolog forog kockán ebben a pillanatban ahhoz, hogy ezt ne tudjuk rendbe hozni” – mondta a nagykövet – „Nyilvánvalóan turbulens időszakot élünk az Egyesült Államok és Magyarország kapcsolatában, de rendszeresen tartom a kapcsolatot a magyar kormány vezető minisztereivel – ez produktív, ez célszerű és bízom abban, hogy ez folytatódni fog, mert ez rendkívül fontos.”

A nagykövet szóba hozta Magyarország és Ukrajna viszonyát is. Szerinte fontos lenne, hogy a magyar kormány biztosítsa támogatásáról Ukrajnát, és kiemelte Novák Katalin kijevi látogatásának jelentőségét

Ezt is ajánljuk a témában

„Fontos megerősíteni azt, amiben szerintem minden szövetségesünk hisz, és amiért együtt dolgozunk velük – azaz hogy határozottan kiállunk Ukrajna mellett az Orosz Föderáció agressziójával szemben, következetesen megerősítjük a függetlenségüket, szuverenitásukat és a területi integritásukat, valamint biztosítjuk, hogy ezekből a pontokból nem engedünk” – mondta. 

A Telex arról kérdezte a diplomatát, mit gondol Tucker Carlson kijelentéséről, aki budapesti látogatása során Pressmant egy „féregnek nevezte, aki a genderlobbi akaratát akarja rákényszeríteni a magyarokra”. Pressman erre úgy reagált: 

Ezt is ajánljuk a témában

„Nem szeretném válaszra méltatni a megjegyzéseket. Azt viszont kiemelném, hogy tudomásom szerint a kormány meghívására járt Budapesten egy, a kormány által finanszírozott konferencián, így ezt a kérdést talán jobb lenne hozzájuk intézni.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd 
 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. augusztus 27. 23:28
Igen,jó lesz a kapcsolat,ha buzik leszünk,14 éves gyerekeinkre vár a nemátalakító műtét,transzok ,két mama,két papa egy családban, együtt megyünk Pride- ra, megutaljuk női és férfiúi mivoltunkat, ....sikongatjuk: Dicsőséget Ukrajnának,nyaljuk az ukrán nácik seggét,dupla árát fizetünk a GMO- s cuki gabonajukert....az éhhalált kockáztatva is segítjük a hős Ukrajnát ....ekkor lennénk a legjobbak....
Orange79
2023. augusztus 27. 10:53
Rohadj meg te kancsal buzi!
letsgobrandon-2
2023. augusztus 27. 10:36
semmit nem kell rendbehozni bazmeg ... csak présaasszonynak kéne felfognia , hogy nem otthon van
Palmimi85
2023. augusztus 27. 00:49
Ennek a kancsi buzinak fogalma sincs arról, hogy hol a helye... Én megmondanám neki, hogy otthon, Ámerikába aszarosalex, vagy ha úgy jobb, langyisanyi rokolyája mellett!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!