Keményen kiosztották a transzgender propagandát a Partizán podcastjában

2023. augusztus 12. 14:04

Bethlen Anna feminista közgazdász veszélyesnek nevezte a nemátalakító műtétek térnyerését, amely nem megoldás a nemi identitás-problémákra.

2023. augusztus 12. 14:04
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Bethlen Anna, feminista közgazdász volt a vendége a Partizán legutóbbi, feminista podcastjának, az általa írt Transz-ötlet című tanulmány kapcsán. A műsorban a nemi diszfória, azaz testképzavar volt az alaptéma, amely az elmúlt évtizedekben nőtte ki magát megkerülhetetlen jelenséggé. Először a kisgyerekeknél kezdett terjedni, miután sok kisfiú érezte úgy, hogy ő igazából lány. Ezért elkezdték hormonokkal kezelni őket, sőt nemátalakító műtéteknek vetették alá őket. Később a hangsúly a serdülőkre terelődött át, az ő számuk nőtt meg ezen a téren. 

Bethlen Anna szerint az egyik legnagyobb baj, hogy 

minden ilyen jellegű problémára a nemátalakítás a válasz, a megoldás.

Úgy folytatta, hogy a gyerekeket rengeteg negatív hatás éri, így az, hogy már nagyon korán találkoznak a pornóval, egyre jobban terjed az ellenük elkövetett szexuális erőszak, ezek pedig összeadódnak és összezavarják őket. 

 

Bár a közgazdász nem gondolja, hogy valakik gonosz szándékkal játszanának arra, hogy egyre terjedjen a nemátalakítás, de azt igen, hogy bizonyos  jelenségek ebbe az irányba hatnak. 

 

Példaként említette, hogy ma már sokkal elterjedtebb az úgynevezett transzpornó, hatalmas fejlődének indult az orvosi és egészségügyi ipar, sok nyugat-európai államban pedig emberi jognak tekintik, hogy valaki megválassza a nemét. 

Ezzel pedig szerinte szabad utat adnak annak, hogy 

állami támogatásból, az adófizetők pénzén juthasson hozzá a delikvens az egyébként igen drága átalakító műtétekhez, a szintén hatalmas költségeket felemésztő későbbi hormonkezelésekhez, korrekciókhoz, műtétekhez, úgy, hogy közben szörnyű egészségügyi kínok között él majd.

A műsorvezető Balogh Zsófia felvetésére, hogy ezek nem-megerősítő műtétek, Bethlen azzal vágott vissza, hogy inkább nem-gyengítő műtétek. Álláspontja alapján egyáltalán nem lehet azzal érvelni, hogy kevés ilyen műtét történik, hiszen egy is sok abból, „ha egy lánynak eltávolítják a mellét, vagy egy fiúnak a péniszét”.

Emellett ez a nemátalakító ideológia sokkal nagyobb jelentőségűnek akarja mutatja magát, mint amekkora valójában, leuralva egyben más szexuális kisebbségek tereit.

Bethlen idézett olyan véleményeket, amely szerint 

ezek a műtétek a homoszexuálisok kasztrálását szolgálják.

Hangsúlyozta: nagyon sok olyan diszfóriás fiatalról derül ki előbb vagy utóbb, hogy boldog vagy elégedett homoszexuális nő vagy férfi vált volna belőlük, ha békén hagyják őket.

Kritikaként fogalmazta meg azt is, hogy a jelenség népszerűsítésével tálcán kínálják a muníciót a jobboldal számára, pedig ő sem ért egyet a tendenciával. Attól pedig, hogy valakivel egyetértesz valamiben, akivel egyébként másban nem, az nem jelenti azzal, hogy meg kellene változtatnod az álláspontodat az adott kérdésben – mondta a közgazdász.

Nyitókép: Getty Images

 

 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2023. augusztus 13. 09:16
"istvan-54- B_kanya 2023. augusztus 12. 19:18 B_kanya Mond nem unod még magadat????" Ma sem keltem fel hiába. :)))
B_kanya
2023. augusztus 12. 19:32
"survivor 2023. augusztus 12. 15:43 Homoszex kasztrálas Leszb Icust hogy kasztrálod ?" Melleket levágni, méhet, petefészkeket kivágni.
altercat1
2023. augusztus 12. 18:40
Aki nem akar "váltani", egyben buta, mint a föld, ill. mint az átlag amerikai.
makapaka2
2023. augusztus 12. 18:35
A normális társadalom tönkretétele a cél ezzel a szánalmas, hazug gender propagandával, nemátalakító műtétek hazug propagálásávall!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!