Pressman megdicsérte, hogy Novák Ukrajnának adta a Krímet

2023. augusztus 25. 08:30

Orbán biztosan nem dicsérte meg, mert túljátszotta az Orbán által ráosztott „jó rendőr” szerepét.

2023. augusztus 25. 08:30
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„David Pressman budapesti amerikai nagykövet megdicsérte Novák Katalint, hogy elment Ukrajnába, és ott kijelentette, hogy »Ukrajna területi integritása vitán felül áll«. Ezzel Novák elismerte Ukrajnának a Krímhez való jogát is. Ezért Orbán biztosan nem dicsérte meg, mert túljátszotta az Orbán által ráosztott »jó rendőr« szerepét. Neki annyi volt a dolga, hogy beálljon a kárpátaljai magyarok és Zelenszkij köz, hogy az oroszpárti Orbán nélkül ne tudjanak megállapodni a kisebbségi jogokról, s ezzel kiüssék Orbán és Putyin kezéből az orosz kártyát.

Azt nem tudjuk, hogy David Pressman mennyire lát át a szitán, Orbán képmutató ravaszságán és trükkjein, mennyire van tisztában Novák szerepével, s Orbánnal szembeni alárendelt viszonyával, a dicsérete mindenesetre csak felvezetés volt ahhoz, hogy szóvá tegye a »magyar kormány« (magyarra fordítva: Orbán) tartozását, hogy uniós ország vezetőjeként még nem volt Ukrajnában Putyin háborújának kezdete óta. Nem fejezte ki szolidaritását, nem ismerte el Ukrajna területi autonómiáját, s ott tett be Ukrajnának (amit a senki földjének nevezett), ahol tudott.

David Pressman azt írta, »Bíztató látni, hogy Novák Katalin köztársasági elnök Kijevbe ment, és csatlakozott Magyarország szövetségeseihez Ukrajna szuverenitásának, függetlenségének és területi integritásának megerősítésében. Jelentős lépés, amit remélhetőleg Magyarország kormánya is követni fog«. Akinek van füle a hallásra, az hallja, hogy a Nováknak szóló dicséret is arról szól, hogy Magyarország köztársasági elnökeként csatlakozott végre Magyarország szövetségeseihez. Éppen ideje volt.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: X

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NiewiederGyurcsány
2023. augusztus 28. 05:37
Amennyiben kijelentjük, hogy Ukrajna területi integritása fontos, akkor azt is kijelenthetjük, hogy a területükön elő emberek, / oroszok, ruszinok, stb. / megtámadàsa, / 8000 halott / valamint szisztematikus elnyomása igenis háborús ok, s ezért megértem, sőt egyetértek a katonai akció megindításának céljaival!
BBrutus
2023. augusztus 26. 14:01
Ha a Krímet az Oroszok nem foglalják vissza 2014-ben, már rég az amerikai haditengerészet tulajdonában lenne. Ukrán tulajdonban már soha nem lesz.
burmin2
2023. augusztus 26. 12:48
Te paraszt Bartus ! Mit mondott Orbán 2018-ban ? Orbán: Magyarország kiáll Ukrajna területi integritása mellett.. https://www.atv.hu/belfold/20181126/orban-magyarorszag-kiall-ukrajna-teruleti-integritasa-mellett
mai nap
2023. augusztus 26. 12:00
Ki a fenét érdekli, hogy Pressman minek örülne?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!