Szerény segédlet diáktüntetőknek

2023. augusztus 24. 21:57

Nem a jövőtök olvadt ott el az esőben, hanem a támogatottságotok.

2023. augusztus 24. 21:57
Gajdics Ottó
Gajdics Ottó
Magyar Nemzet

„Tudjuk persze, kevesen vagytok. Utolsó akciótok a vakáció előtt a Kossuth téren több volt, mint szánalmas. Nem a jövőtök olvadt ott el az esőben, hanem a támogatottságotok. A kordonbontásokon való részvételetek a karmelitánál az én szolidaritásom utolsó morzsáit is felemésztették, és higgyétek el, hozzám hasonlóan gondolkodnak még pár millióan ebben az országban. Nem tesz jót nektek Pankotai Lili pajzsra emelése sem, aki miután kis elírással jól odamondott a köztársasági elnöknek, maga vallotta be, hogy az eddigi részvétele akcióitokban oly mértékben gyorsította fel egyedfejlődését, hogy még ki sem húzta zsebéből a kezét, amikor azt vette észre, ő már nem is diák, hanem inkább egy kifejlett politikus, járjon ez bármennyi kellemetlenséggel. Félre ne értsetek, ez nem baj, tőlem mindannyian léphettek politikusi pályára, csak azt értsétek meg, hogy a politikában mások a szabályok, és egészen mások lesznek tetteitek, mondataitok következményei, mint amit tapasztalatlanságotok következtében eleinte gondoltatok. Kiállásotok például eleinte szimpatikus volt elveszített tanáraitok mellett.

De nem lehet ilyen érzelmi alapon reformot hirdetni. A mocskos Fidesz skandálása kiöli a cukiságot a mozgalomból, és láthatóvá válik a végiggondolt gondolat fájó hiánya. Bizony, a bánat se érti, mit is akartok tulajdonképpen, és azt miért éppen úgy akarjátok elérni, hogy vonulgattok az utcán. Amikor bosszútörvénynek nevezitek a követeléseitek jórészének jogszabályba iktatását, elfacsarodik az ember szíve, és hajlik arra, elhiggye a vészjósló károgást arról, milyen csapnivaló a szövegértésetek. De feltettétek már a kérdést a kockásingeseknek, ki tiltotta meg nekik, hogy hatékonyabban, színvonalasabban, eredményesebben oktassanak benneteket?

Amikor elhittétek, hogy megáll majd az élet az országban, mert tanáraitok egy része letétbe helyezte felmondását, tisztában voltatok azzal, hogy iskolák tucatjait lehetne bezárni az országban, mert lassan elfogy belőlük a gyerek? Megkérdeztétek azoktól, akik oly kétségbeesetten panaszkodnak túlterheltségükről, hány különórát tartanak naponta? Vegyétek rá őket, hogy azon törjék az fejüket, miként lehetne felkészíteni benneteket a jobb középiskolákra, egyetemekre a normál tanórákon. És ne dőljetek be azoknak, akik szerint az alaptanterv teszi ezt kivitelezhetetlenné.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitóképünk illusztráció. A fotó 2022. október 14-én készült. MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tarpibp
2023. augusztus 26. 04:59
Az oktatás és az egészségúgy olyanná vált, mint a szocializmus végén a GMK-zás. Az a melós, aki a 8 órás napi munkaidejében képtelen volt elvégezni a munkát, munkaidő után megtáltosodott és 4 óra alatt annyi munkát végzett el, mint a normál munkaidejében 1 hét alatt. Sok orvos ismer szinte mindenki, akihez az állami szektorban 3 hónapot kell várni mert 1 napot dolgozik ott de mindig tudja ajánlani a magán praxisát másnapra jópénzért, ahogy a tanárok közt is sok van, aki hisztizik, hogy nem tud tanítani de magánórákat ad. Ott van egy furcsaság is sok tanár híve az integrált nevelésnek de furcsamód olyan problémás gyereket, akit az állami oktatásba valónak tart, akitől általában nem.lehet tanítani, mert hülye, olyat magánban nem vállal el.
llnnhegyi
2023. augusztus 25. 10:05
A tébolyult libbcsikommcsi réteg szétesett! Igyunk egy pohár finom bort emlékükre! A moslékkoalició erejét felszárította a ☀️! Huss, Hess!
Héja
2023. augusztus 25. 09:29
Éretlen kiskölkök szarul szervezett balhésorozata. Nyáron nyaralnak (a tanarak is), ősszel tünciznek.
Hangillat
2023. augusztus 25. 09:09
Pingpong labdán kotlanak, hogy forradalmi tűzkakas, szélcsibe csőrölje magát életre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!