Átmenetileg levették az OTP-t a háború szponzorainak listájáról

2023. szeptember 29. 22:22

Az Ügynökség azt reméli, hogy Magyarország feloldja az ukrán népnek nyújtott 500 millió eurós létfontosságú uniós katonai segély blokkolását.

2023. szeptember 29. 22:22
Daily Life In Budapest

Az ukrán Nemzeti Korrupcióellenes Ügynökség (NACP) felfüggeszti 5 görög hajózási vállalat és a magyar OTP Bank státuszát a háború nemzetközi támogatóinak listájáról – olvasható a NACP oldalán. A rövid tájékoztatás szerint a magyar pénzintézetet az Európai Bizottság képviselőivel folytatott kétoldalú konzultációk idejére veszik le a listáról, amelyre májusban vették fel. 

Az Ügynökség azt reméli, hogy Magyarország feloldja az ukrán népnek nyújtott 500 millió eurós létfontosságú uniós katonai segély blokkolását,

 és megszűnik annak lehetősége is, hogy Görögország blokkolja a jövőbeni uniós szankciócsomagot, amelynek célja, hogy csökkentse Oroszország képességét a háború folytatására.  

Az Ügynökség mindig nyitott a nemzetközi vállalkozásokkal való együttműködésre, és kész konzultálni a jegyzékből való törléshez szükséges lépésekről.

Nyitókép: NurPhoto via AFP

 

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Janika50
2023. szeptember 30. 14:35
Hoholoknak, EU ingyenélőknők egy szavát sem lehet elhinni. Lélemük a hazudás. Ha tévedésből őszinték, akkor betegek.
DBZ22
2023. szeptember 30. 13:25
" A rövid tájékoztatás szerint a magyar pénzintézetet az Európai Bizottság képviselőivel folytatott kétoldalú konzultációk idejére veszik le a listáról, amelyre májusban vették fel. " Majd ha a "kétoldalú konzultációk " véget érnek visszatérünk rá . Tárgylás közben - felfüggeszti , ígéretek . Ezt már eljátszotta az EU a Svéd -Török kurd esettel vagy a Finn NATO csatlakozás előtt és másnap beálltak a gyermekvédelmi törvény ellenzők közé . Előbb legyen végleges megegyezés !
lájkbajnok
2023. szeptember 30. 11:20
„Szijjártó: a kormány nem járul hozzá EU-s finanszírozásokhoz, amíg az OTP-t le nem veszik az ukrán feketelistáról” „Szijjártó: Addig nem tárgyalunk az ukrajnai fegyverszállításokról, amíg nem távolítják el az OTP-t a háborút támogató cégek listájáról” Elhárult az akadály.
iamweasel
2023. szeptember 30. 10:39
Kár lenne elpocsèkolni újabb 500 misit
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!