Egy idős férfi késsel és bottal intézett támadást a dohányboltban

2023. szeptember 13. 11:03

Tatabányán elszabadultak az indulatok a sorban állás közben.

2023. szeptember 13. 11:03
Kés, késelés.

A garázdaság bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a 70 éves férfival szemben, aki dohányboltban okozott riadalmat – írta meg az Ügyészség.

A vádirat szerint 2023. június 05-én a tatabányai dohányboltban az elkövető és a fiatal férfi között nézeteltérés alakult ki amiatt, hogy utóbbi sérelmezte, hogy az elkövetőt hamarabb szolgálják ki, illetve a lassúsága miatt feltartja őt.

Az elkövető a férfit előbb a járást segítő botjával a nyakán egyszer megütötte.

Ezt követően a vita közben az elkövető a nadrágja zsebéből elővett egy zsebkést és azt kinyitott élével a fiatal férfi nyakához emelte. A bántalmazott az elkövető magatartásától megijedt, hátralépett és kérte a dohánybolt alkalmazottját, hogy hívjon rendőrt.

Az ügyészség arról számolt be, hogy a fiatal férfi nyakán a késtől nyolc napon belül gyógyuló kisebb felületi, orvosi ellátást nem igénylő hámsérülés keletkezett, emiatt

nem kérte az elkövető megbüntetését.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, a lefoglalt kést pedig kobozza el.

A nyitókép illusztráció. Fotó: PATRICK LEFEVRE / BELGA MAG / BELGA VIA AFP

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2023. szeptember 13. 19:26
Hátamban egy kés.. Na és..? :) Fejemben egy golyó.. De jó..:)
kizokkentido
2023. szeptember 13. 17:36
Ha elkobozzák a kést akkor többé nem tud majd késelni. Milyen gyerekes ítélet ez? Legalább egy pénzbüntetés járt volna az öregnek.
Lord Vader
2023. szeptember 13. 12:42
Igaz, amit erről a mosdatlanszájú, alpári emberi ürülékdarab I feel the earth move under my feet-ről írnak? Hogy ő egy nő? Ha valóban igaz, akkor gratula. :D :D :D
survivor
2023. szeptember 13. 12:29
Ma elindultam sültkolbit enni. Úgyhogy évek óta újra van nálam egy kis aranyos egy pengés svájci bicsak. Lapos, pici, legális. (Otthon mindenre ezt használom. hús, sárgarépa, kolbász..)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!