Kunhalmi: Az együttes ellenzék akár ugyanannyi mandátumot tudna nyerni, mint a Fidesz

2023. szeptember 22. 20:01

Az MSZP társelnöke szerint csak a közös lista hozhat áttörést.

2023. szeptember 22. 20:01

„A jelenlegi választási rendszerben az EP-választáson is egymásra vannak utalva az ellenzéki pártok, ha meg akarják akadályozni Orbán Viktor előretörését” – mondta Kunhalmi Ágnes egy péntek délelőtti háttérbeszélgetésen.

A Telex szerint Kunhalmi azt is közölte, hogy „minden egyes szavazat, amelyből nem szerez mandátumot az ellenzék, a Fideszt erősíti.”

Az együttes ellenzék akár ugyanannyi mandátumot tudna nyerni, mint a Fidesz”

– állítja az MSZP társelnöke. Arról is beszámolt, hogy az egyik legújabb felmérés szerint a 2022-ben közös listán indult ellenzéki pártok szavazóinak többsége azt szeretné, ha az ellenzéki pártok közös listán indulnának az EP-választáson.

„Magyarázza meg a többi párt, miért nem akarják érvényesíteni a választók akaratát. Még egyetlen jó érvet sem hallottam a külön indulás mellett” – foglalta össze a véleményét Kunhalmi.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
omega
2023. október 11. 13:12
"Arról is beszámolt, hogy az egyik legújabb felmérés szerint a 2022-ben közös listán indult ellenzéki pártok szavazóinak többsége azt szeretné, ha az ellenzéki pártok közös listán indulnának az EP-választáson." Ezen nagyon jól mulattam. Valaki megrendel egy közvélemény-kutatást, és felteteti azt a kérdést, amire szeretne számára kedvező választ kapni. Aztán hivatkozik a kutatási eredményekre. Ráadásul csak a "2022-ben közös listán indult ellenzéki pártok szavazóinak többsége" szerint van úgy, mert a Mi Hazánk szavazói biztosan nem akarnak vele közösülni. Na jó, vele talán igen.
EJP1
2023. szeptember 28. 10:27
Külön-külön vagy együtt? Így is, úgy is kevesek vagytok! A magyaroknak elege van a kommunistákból, még ha szociáldemokratának, zöldnek, liberálisnak hazudják magukat!
llnnhegyi
2023. szeptember 25. 09:47
Kunhalmi Ágnes javaslata halálugrás a nagy semmibe. Gyurcsány Ondó Ferenc duplán van értékelve, mérve! Már megint lóditó üzemmódban a libbcsikommcsi közvélemény kutatók?
elfújta az ellenszél
2023. szeptember 24. 22:38
Ha jól értem, Gyurcsányéktól koldul mandátumot ez a liba. Megjósolható volt a Maszop kimúlása, de hogy pont a keblükön melengetett böszme adja meg az utolsó döfést, ez külön élvezetet jelent
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!