Pontosan ilyen egy latorállam

2023. szeptember 13. 06:11

Magyarország elemi érdeke, hogy a mai Ukrajna ne váljon az Európai Unió tagjává.

2023. szeptember 13. 06:11
Huth Gergely
Huth Gergely
Magyar Nemzet

„A latorállam vagy szörnyállam (rogue state) az amerikai diplomácia nyelvén olyan országot jelent, amely lábbal tiporja a nyugati értékeket és érdekeket, állampolgárait elnyomja és a terrortól sem riad vissza. Az ilyen államot a felvilágosult nyugati világ kirekeszti, ellene fegyverembargót és gazdasági szankciókat vezet be, sőt (lásd Clinton és Bush elnökök gyakorlatát) megelőző katonai csapással gátolja meg az efféle elvetemült kormányok megerősödését, terjeszkedését.

E külpolitika sikeressége másik cikk témája lehetne, de maradjunk a ténynél: az elmúlt évtizedben berendezett új Ukrajnára minden tekintetben illik ez a jelző. Legutóbb Bayer Zsolt izgatta fel az idegességre hajlamos balliberális véleményvezéreinket, amikor a Hír TV-ben tavaly novemberben így érvelt: – Egy latorállamról beszélünk. Ezért az Ukrajnáért kellene nekünk itt Európában megfagyni, munkanélkülivé válni és feladni az egész eddigi életünket?

Itt nem a háborúban védekező, elkeserítő helyzetben lévő ország belügyeseinek, karhatalmának esetleges túlkapásairól van szó, hiszen ez esetben akár stratégiai nyugalomra is inthetnénk magunkat. Ellenkezőleg: a jogtiprás, a kisebbségben élő nemzeti közösségek elnyomása, megfélemlítése és terrorizálása egy évtizede folytatott, tudatos, soviniszta ukrán politika része és eredménye.”

Nyitókép: MTI/EPA/Toms Kalnins

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2023. október 01. 09:15
„A latorállam vagy szörnyállam (rogue state) az amerikai diplomácia nyelvén olyan országot jelent, amely lábbal tiporja a nyugati értékeket és érdekeket, állampolgárait elnyomja és a terrortól sem riad vissza. Az ilyen államot a felvilágosult nyugati világ kirekeszti, ellene fegyverembargót és gazdasági szankciókat vezet be, Ez Izrael állam tökéletes jellemzése. Csak éppen az Izrael ellenes államok szenvedik el a következményeket.
Intruder
2023. szeptember 30. 16:25
Latorállam. Tiszta DDR.
gyaloggos
2023. szeptember 13. 14:21
Pelso! HÁT nem is írta, hogy ő dönti el! A VÉLEMÉNYÉT írta le.
helemba
2023. szeptember 13. 13:50
oroszország mi, demokratikus nácizmus?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!