Reisz Gábor alkotása, a „Magyarázat mindenre” nyerte a legjobb film díját a velencei fesztiválon

2023. szeptember 09. 20:41

„A nemzetközi közösségtől díjat nyerni egy világot jelent számunkra, főképp most” – mondta köszönőbeszédében.

2023. szeptember 09. 20:41
Director Gabor Reisz poses with the Orizzonti Award for Best Film he received for Magyarazat Mindenre (Explanation for Everything) during the award ceremony of the 80th Venice Film Festival on September 9, 2023 at Venice Lido.

A rendező harmadik játékfilmjét mutatta be a velencei Orizzonti válogatásban. A Magyarázat mindenre egy 18 éves fiú botrányba torkolló érettségi vizsgájának történetén keresztül fest realista képet egy kettészakadt országról – írta meg a Filmtett.ro.

„A nemzetközi közösségtől díjat nyerni egy világot jelent számunkra, főképp most. Amint azt tudják, a független filmesek és projektek nehéz helyzetben vannak ma Magyarországon. Ezért ha szabad,

arra kérem Önöket, hogy kövessék a magyar tehetségeket, és segítsék az útjukat a figyelmükkel”

– mondta köszönőbeszédében Reisz Gábor.

A főbb szerepekben Adonyi-Walsh Gáspár, Znamenák István, Rusznák András, Hatházi Rebeka, Sodró Eliza, Kizlinger Lilla és Urbanovits Krisztina látható. A film forgatókönyvírója is Reisz Gábor, a társforgatókönyvíró Schulze Éva.

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yes_we_can
2023. szeptember 26. 01:14
Tömegpszichózis.
fabulon a bőre őre
2023. szeptember 11. 00:52
"A film nem kapott támogatást, mert nem is kértek hozzá: az alkotók sosem adták be a pályázatot. "
Akitlosz
2023. szeptember 10. 20:52
Az ország nem ketté, hanem kilenc felé lett szakítva. Az 1914-es Magyarország jelenleg kilenc országban van. S akkor ebben Kína még benne sincsen. Kínával együtt tíz.
feleo
2023. szeptember 10. 19:09
NER-es támogatás nélkül is van élet, GRATULÁLUNK! Nemzeti Filmintézet Filmügyi kormánybiztosok, Igazgatóságok, Vezérigazgatóság meg bekaphatja!!! Szégyelljék magukat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!