„Szó sem volt arról, hogy egy gyermeket kitessékeltünk volna” – reagált az Alexandra kiadócsoport Hadházy Ákos vádjára

2023. szeptember 11. 20:36

Hadházy Ákos Facebook-posztja miatt keresték fel a kiadót.

2023. szeptember 11. 20:36
null

Hétfő reggel Hadházy Ákos országgyűlési képviselő egy szülői panaszlevél alapján írt egy Facebook-posztot arról, hogy az Alexandra Ázsia Centerben található boltjából kitessékeltek egy 15 éves gyereket a gyermekvédelmi törvényre hivatkozva, mert a felnőtteknek szóló irodalmi könyveket szerette volna megnézni – olvasható a HVG-n.

A hvg.hu megkereste az érintett üzletet, kérdéseikre az Alexandra Kiadócsoport ügyvezetője, Matyi Alexandra válaszolt. Az Alexandra álláspontja szerint 

a képviselő állításai valótlanok, a bolti dolgozó pedig csak a törvényi előírás szerint járt el.

Vásárlónk megkeresésében azt jelezte felénk, hogy amikor 15 éves gyermeke a szépirodalmi könyvek felé indult, munkatársunk udvariasan, de egyértelműen felhívta a figyelmét, hogy kiskorú lévén a felnőtt könyvekhez nem mehet oda. Vásárlónk kifogására adott válaszunkban leírtuk, hogy a hatályos jogszabályi környezetben egyértelmű előírás az, hogy 

18 éven aluli gyermekek számára bizonyos tartalmak elérhetővé tétele tilos; az ilyen tartalmakat hordozó termékek a többi terméktől elkülönítve, csak zárt csomagolásban forgalmazhatók.”

Az is hozzátették, hogy „a Képviselő Úr által posztolt levelezés egyértelműen alátámasztja a fenti törekvésünket, szó sem volt tehát arról, hogy egy gyermeket kitessékeltünk volna; nem tagadtuk volna azt, hogy számára csak a gyermekirodalmat engedtük megnézni, továbbá, hogy boltjainkban már az is tilos, hogy egy kiskorú a felnőtt világirodalom polcainak közelébe menjen.”

Az ügyvezető a kérdésekre küldött levelét egyértelműen zárta: 

„Nem küldtünk ki, és nem is szoktunk kiküldeni gyermeket könyvesboltból”

Nyitókép: MTI/Marjai János

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Unknown
2023. szeptember 12. 05:36
hadházy, te mocskos, hazug, geci!
Perczel Éva
2023. szeptember 12. 04:58
Nem gyanús? Lehet, hogy Hadházy megrendezte ezt az egészet? Nekünk jó hír az, hogy ennyi maradt a fuszeklik fejedelmének. A mosléknak rossz, hogy egy vályúnál kell vele bóklászniuk.
Megtalálta
2023. szeptember 12. 02:43
Hadházy egy hazug söpredék. Minden kis piszlicsáré ügyet felhajt, hogy aztán megpróbáljon belecsimpaszkodva a felszínen maradni. Majd jönnek helyette újak, ez a mocsok kis tetű meg eltűnik a süllyesztőben.
lájkbajnok
2023. szeptember 11. 23:35
Egyrészt a gyerek nevelése kizárólag a szülő joga. Másrészt a bolti alkalmazott egy senki, nem hatósági személy. Ha a szülő bemegy a gyerekével a könyvesboltba, nincs joga terelgetni más gyerekét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!