Kínába utazott Orbán Viktor, fontos tárgyalások következnek

2023. október 15. 12:00

Az ázsiai nagyhatalom hazánk legnagyobb külföldi közvetlen befektetője.

2023. október 15. 12:00

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Pekingbe utazott, ahol részt vesz az Övezet és út fórum harmadik csúcstalálkozóján, valamint hivatalos tárgyalásokat folytat Kína vezetőivel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár. Orbán Viktor a kínai gazdasági kezdeményezés előző két csúcstalálkozóján is részt vett és felszólalt, 2017-ben illetve 2019-ben. 

Magyarország a jövőben is része kíván maradni a nagy távlatokat rejtő együttműködésnek 

– írta közleményében a sajtófőnök. Kiemelte: Kína Magyarország kilencedik legjelentősebb kereskedelmi partnere, ráadásul 2023-ban ismét Kína lett hazánk legnagyobb külföldi közvetlen befektetője. Kínai tulajdonosi hátterű vállalkozások közel 20 ezer embernek adnak munkát Magyarországon. Orbán Viktor miniszterelnök Pekingben kétoldalú tárgyalásokat is folytat; elsőként Li Csiang miniszterelnökkel majd Hszi Csin-ping államfővel. Programja során találkozókat bonyolít a legnagyobb kínai vállalatok és bankok vezetőivel is – áll Havasi Bertalan tájékoztatásában.

(MTI)

Nyitókép: Hszi Csin-ping kínai elnök (j) fogadja Orbán Viktor magyar kormányfőt Sanghajban 2018. november 5-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

 

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsek-3
2023. október 15. 22:33
Elég, ha idehívja a kínai vasútépítőket. és azt mondja nekik övék az üzlet ha megoldják 2Mrd-ból a vasút 1km-ét mert azok az árak amit a vasútnál pörgetnek az minden pofátlanságon túlmutat. A MÁVSTART menedzsmentjének sem ártana mostmár a tyúkszemére lépni mert piszkosul kényelmesen terpeszkednek a hivatali foteljeikben és amit művelni mernek annak már régen nem a pénzhiány a kiindulópontja. Lassan már fel sem fogják, hogy nekik problémákat kell megoldani.
BillyTheKid
2023. október 15. 18:17
Remélem, valami kedvezményes hitelt is intéz. Ha nem, akkor kurvára felesleges volt kimennie.
files32
2023. október 15. 16:07
Csak eladják az országot.
Sztrovacsek
2023. október 15. 15:00
nempolitizalok-0 2023. október 15. 13:56 Nektek az a fixa ideátok, hogy csak az működik jól ami magyar kézben van. Nos a MÁV Cargo és a MÁV személyszállítás tökéletes cáfolata ennek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!