Netanjahu tanácsadója: Magyarország minden kétséget kizáróan érti, hogy kik a gyilkosok és kik az áldozatok

2023. október 12. 20:46

Ariel Bulshtein szerint nem működött Izrael taktikája, miszerint „földet adunk a békéért cserébe”.

2023. október 12. 20:46

Ariel Bulshtein, Benjamin Netanjahu izraeli elnök egykori tanácsadója a Hungarian Conservative-nak adott interjút, amikor az Alapjogokért Intézet által szervezett Európai Izrael-párti csúcstalálkozó alkalmából október 9-én Budapesten tartózkodott.

Bulsthein az Izraelben jelenleg is zajló háborúról beszélt. Többek között elmondta, hogy a Palesztinával szemben folytatott „földet adunk a békéért cserébe” taktika nem működött. 

Hiába adta át Izrael a Gázai övezetet, egy felfegyverzett terrorista állam jött ott létre, „amelynek az a célja, hogy kiirtson minket”

 – mondta, és hozzátette, éppen ezért nem lehet megoldás a jelenlegi helyzetben, hogy megadják a terroristáknak, amit akarnak, mert a gyűlöletből nem születhet béke. 

Hozzátette, nem biztos, hogy a világ megérti azt az álláspontot, ahogy ő tekint a helyzetre.

Magyarországgal kapcsolatban ugyanakkor pozitívan nyilatkozott. Azt mondta:

„Izrael felismeri, hogy kik az igazi barátai, és Magyarország Orbán Viktor vezetése alatt hosszú idő óta azt bizonyítja, hogy – a nagyobb és esetleg erősebb európai országok nyomása ellenére – képes egyedül is helytállni. Éppen ezért nem fog alkalmazkodni az olyan általános álláspontokhoz, mint hogy »mindkét fél hibás, mindkét fél rossz, találják meg a megoldást«”

 – mondta, majd így folytatta: 

„Magyarország minden kétséget kizáróan érti, hogy kik a gyilkosok és kik az áldozatok.”

Hozzátette, Európában, főleg a középső és a keleti részen, sok más ország van, amely hasonlóan gondolkodik.

„Talán az a különbség köztük és Magyarország között, hogy a magyar vezetés volt olyan bátor, hogy szembeállt az EU nagyobb országaival, és nem hagyta, hogy azok vezessék az Izrael elleni ellenzéket” – dicsérte a magyar kormány hozzáállását.

Nyitókép: Ókovács Benedek

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kozmosz
2023. november 05. 00:27
Ja, földet adtok cserébe. De csak egy sírhalomnyit.
Kozmosz
2023. november 04. 23:11
Már megint csak a szart érdekel a véleményed, Fuckitlosz?
gyaloggos
2023. november 04. 17:39
A HELYZET az, hogy amiképpen az OROSZ-UKRÁN háborúval kapcsolatosan, úgy a GÁZAI eseményekkel kapcsolatosan is IRRELEVÁNS, hogy MAGYARORSZÁG mit, vagy éppen MIT NEM ért!
Akitlosz
2023. október 13. 17:35
Most éppen megint háborúznak Gázában, de hosszú távon is működő megoldást még mindig nem tudott felvázolni senki, már ha magamat nem számolom az iméntivel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!