Szlovákiából szerezte be az alapanyagot az esztergomi robbantó

2023. október 03. 08:32

Még mindig tart a helyszínelés a robbantás után és egyre több részlet kerül napvilágra.

2023. október 03. 08:32
null

Ahogy azt korábban megírtuk, meghalt a Terrorelhárítási Központ egyik kommandósa, miután J. László magára robbantotta a házát Esztergomban. A tragédiában az elkövető is életét vesztette. Új fejleményként nemrég kiderült, hogy a robbanóanyaghoz szükséges egyik alapanyag Szlovákiából származott. – írta meg a Blikk.

A trotil nevű robbanószer alapanyagát képező hexogén vegyület ugyanis Szlovákiában ipari használatra könnyebben beszerezhető mint hazákban. A vegyület szoba-hőmérsékletű levegőn illékonnyá válik, és nagyerejű robbanás előidézésére képes.

A katonai és a polgári robbantástechnika munkálatai során is többnyire ilyen robbanóanyagból álló töltéteket alkalmaznak

– nyilatkozta a Blikknek Száraz Pál, nyugalmazott tűzszerész.

Az eset után 12 nappal még mindig tart a helyszínelés és a romok eltakarítása J. László egykori házánál. A helyszínelés során a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bűnügyi technikusai

találtak egy 38 méteres, illegális alagutat a robbantó kertje alatt. 

Az alagutat J. László feltehetőleg tárolásra használta, illetve egy menekülőutat is szeretett volna kialakítani magának egy lakatlan telek irányába.

 A kémiai nevén trinitro nevű anyag tiszta állapotban fehér, kristályos szerkezetű. Láng hatására nyílt levegőn erős fény kíséretében felrobban.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandiner444hu
2023. október 03. 11:44
beszerzési
Proxima Centauri
2023. október 03. 10:14
Kézenfekvő Párkány. Kézenfekfő egy felvidéki gázosboltos. Ajajaj!
ipolypart2
2023. október 03. 10:12
Szlovákia exportálja a rossz fiúkat. Könnyebben ki tudják őket képezni, (sok az erdő), könnyebben hozzá lehet jutni a robbanóanyaghoz. Hát bizony le vagyunk maradva tőlük. Nálunk megöregedtek Prisztás félék?
altercat1
2023. október 03. 09:13
Abból az egy millió bedőlt hitelből ilyen bolond is akadt. Sajnos. Részben a bankok kapzsisága is az oka, hogy fűnek-fának adtak devizahitelt. (Például p-csányi bankja is. Svájci frankra azonnal, forintosra várj három hónapot!) Még, hogy nincs halálos ítélet! Egy bank, vagy cég bármikor kimondhatja. (Emlékezetes az a nő, aki éhen halt. Ill. lásd a bajnai libásait!) Arra azért kiváncsi lennék, hogy akit a Fidesz kihúzott a szarból, de most ezerrel o1g-zik, annak mi kavarog a csontdobozában...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!