Nem válaszol Karácsony bizalmasa a házkutatás óta

2023. november 14. 17:18

Tordai Csaba egyelőre hallgat a Vécsey utcai ügyvédi irodában tartott házkutatásról.

2023. november 14. 17:18
KARÁCSONY Gergely; MÁRKI-ZAY Péter

Korábban a Mandiner is beszámolt arról, hogy az „5. kerület – Itt lakunk” nevű csoportban megjelent egy Facebook-poszt, amely szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) emberei felbukkantak a Vécsey utca 4. számnál. A Magyar Nemzet később elérte a NAV munkatársait, akik elmondták, hogy „büntetőeljárás keretében, adományládákba gyűjtött mikroadományokkal összefüggésben kutattak és foglaltak le bizonyítékokat egy budapesti ügyvédi irodában.

A lap próbálta elérni Tordai Csabát, de az ügyvéd egyelőre hallgat az ügyről. 

Karácsony Gergely jogi főtanácsadóját az ügyvédi e-mail címén és a Fővárosi Önkormányzat Sajtóosztályán keresztül is próbálták elérni, de egyik csatornán sem érkezett eddig válasz. 

A Fővárosi Főügyészséget is megkeresték, amely kérdésükre közölte, hogy 

a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozásban az adónyomozók halaszthatatlan eljárási cselekményként végeztek kutatást egy budapesti ügyvédi irodában”. 

Hozzátették: „a kutatás és lefoglalás ügyész részvételével zajlott, tekintettel arra, hogy a büntetőeljárási törvény alapján az ügyvédi irodában tartott kutatáson ügyész jelenléte kötelező”. 

Azt is kiderült, hogy „a nyomozó hatóság a kutatás eredményeként biztosított bizonyítási eszközöket őrzésbe vette, a Fővárosi Főügyészség pedig – a törvényi előírásoknak megfelelően – soron kívül indítványt tett a lefoglalásukra, az annak elrendelésére illetékes bíróságnál”. Az említett válaszok és rendelkezésünkre álló információk alapján minden jel arra utal, hogy Tordai valamilyen formában érintett lehetett a botrányos 500 milliós adománygyűjtés folyamatában.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FeketeFehér
2023. november 14. 19:07
Ha jól látom, még mindíg nincs semmi konkrét vád, csak fideszes propaganda. :))))
Gullwing
2023. november 14. 18:28
Lassan minden szar megkapja a maga pöcegödrét....
Bell & Sebastian
2023. november 14. 18:25
Úgy látszik, csak az ügy melegen tartása a fontos, ha találtak volna rájuk húzható paragrafust, már elértünk volna az ügyészi vádemelés szintjére, amivel direktben bele is kötnénk a CIA külföldi titkos műveletei fekete kasszáját felügyelő külügyi kongresszusi bizottságba. Ez esetben egész Nagy-Magyarországon nincsen annyi halottsirató néni, amennyi elég lenne a Fidesz temetéséhez.
Robert-N
2023. november 14. 18:15
FeketeFehér 2023. november 14. 18:10 Mitől lett volna botrányos az adománygyűjtés? Nem baj ha nem érted. Csak azért van, mert képeséged szerény. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!