Semmi nem elég: Karácsonyék tovább sarcolják a budapesti autósokat

2023. november 29. 11:26

A városvezetés az önkormányzatokra hárítja a felelősséget.

2023. november 29. 11:26
parkolás, Budapest, díjfizetés

A fővárosi közgyűlés szerdán elfogadta a budapesti parkolózónák kiterjesztéséről szóló javaslatot, így még több helyen kell fizetniük az autósoknak. A Karácsony Gergely által jegyzett előterjesztést ellenszavazat nélkül, 19 igennel és az ellenzéki fideszes képviselők tartózkodása mellett fogadták el. A döntés értelmében még több helyen kell majd fizetniük az autósoknak, összesen négy kerület lesz érintett: a IX., a XI., a XII. és a XIV., azaz Ferencváros, Újbuda, Hegyvidék és Zugló.

⇒ a IX. kerületben a „C” várakozási övezetet bővítik a Vágóhíd utca – Üllői út Könyves Kálmán Körút – Soroksári út által határolt területtel
⇒ a XI. kerületben az Őrmezői térség „D” várakozási övezetből „C” övezetbe kerül a várakozási idő 3 órában történő maximalizálása érdekében. Továbbá a Hegyalja út- Budaörsi út – Zólyom köz – Zólyomi út – Radvány utca – Breznó köz által határolt terület, beleértve a határoló utakat is, továbbá a Nedecvár utca, Breznó köz és a Muskotály utca teljes hosszát bevonják a „C” várakozási övezetbe
⇒ a XII. kerületi 9814/9 hrsz.-ú ingatlant (Istenhegyi út – Németvölgyi út találkozásánál) átsorolják „B” várakozási övezetből „A” övezetbe
⇒ a XIV. kerületben a „C” várakozási övezetet bővítik a Csömöri út – Rákospatak u.– Vezér u.– Egressy út – Lőcsei út – Szugló u. – Fűrész u. – Bosnyák u. – Lőcsei út – Csömöri út által határolt területtel, valamint az Örs vezér tér 11-20. mögötti területet bevonják a várakozási övezetbe

A városvezetés kiemelte: az elmúlt időszakban több kerületi önkormányzattól is kapott javaslatokat a parkolási övezetekkel kapcsolatban, ezek alapján volt szükség a főváros közigazgatási területén a parkolási rendelet módosítására. Hangsúlyozták, hogy az övezetek bővítését érintő kérelmek telítettségi vizsgálattal alátámasztottak, indokolt tehát a rendeletben való rögzítésük – írta a vg.hu. A zónák közti átsorolásokat a kerületek által a parkolásüzemeltetés során szerzett tapasztalatok indokolják.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orokkuruc-2
2023. november 29. 14:05
Verdbenekhy 2023. november 29. 13:32 Ki is nyúlta le az önkormányzatoktól a gépjárműadót?! Többek között - azt is! .. Meg a 210 milliárdot is amit Tarlóstól kaptak. Meg a felvett kölcsönöket, meg a megnövelt iparűzési adót..! Igen, ezt mind Karibaba és a 40 rabló tüntette el!
Verdbenekhy
2023. november 29. 13:32
Ki is nyúlta le az önkormányzatoktól a gépjárműadót?! Többek között - azt is!
blackorion93
2023. november 29. 13:21
Ez sose jelentett semmit, aki autóhoz szokott kifizeti, azt maximum hisztizik milyen "drága" a parkolás. Akinek nem fér bele, ott a vármegye bérlet ;) Amúgy a faszom kivan, hogy keresztet kell vetni mielőtt bárhol átmegyek a -->Zebrán<-- pesten, lépni nem lehet kibaszott autóktól, bárhol.
Perczel Éva
2023. november 29. 12:56
Csak aztán ki ne derüljön, hogy a DK-s párttagok tagok 30%-al olcsóbban parkolhatnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!