Újabb üzletlánc jelentette be, hogy nem lesz nyitva szenteste

2023. november 24. 13:05

A cégnek Magyarországon több mint 800 aktív munkavállalója van a kiskereskedelmi üzletágban.

2023. november 24. 13:05

Béremeléssel és december 24-ei zárvatartással készül a JYSK a karácsonyra – közölte a dán kiskereskedelmi lánc pénteken az MTI-vel.

Az áruházi munkatársak fizetését 2023 december elsejétől átlagosan 20 százalékkal emelik, így 2022 januárja óta összességében a JYSK-áruházakban dolgozók bére átlagosan 45 százalékkal nőtt. A cégnek Magyarországon több mint 800 aktív munkavállalója van a kiskereskedelmi üzletágban.

A tájékoztatás szerint a JYSK 94 áruháza országszerte zárva tart december 24-én,

a karácsonyig tartó pár hét az egyik legforgalmasabb időszak a kiskereskedelemben, ezért a JYSK-nél idén hatodik éve zárva tartanak az áruházak december 24-én.

Korábban több kereskedelmi üzletlánc – a PENNY Market Kft., a Lidl Magyarország, a Rossmann és a Mountex – is azt közölte, hogy december 24-én zárva lesznek, a megelőző napokban azonban a boltok jellemzően hosszabb nyitva tartással várják majd a vásárlókat.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitókép illusztráció. Fotó: KLAUDIA RADECKA / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iimre
2023. november 24. 16:51
Tényleg? AztaQ, micsoda szakszervezeti siker! :DDD És melyik üzlet volt nyitva eddig szenteste, birkák?
Ez D-dúr és e-moll
2023. november 24. 13:44
Ha Pártunk és Kormányunk el is hinné, amivel a népet szédíti, akkor már nagyon régen zárva lennének a boltok nemcsak december 24-én, hanem minden vasárnap is.
rockercicc
2023. november 24. 13:31
Nagyon helyes. A szentestét kellett volna már rég munkaszüneti nappá tenni a húsvét péntek helyett (vagy mindkettőt). Rohadt jó, ha az embernek dolgozni kell aznap, mondjuk 2-ig, mert utána leáll a közlekedés is, és rohanhat az ember, hogy elérje mondjuk az utolsó buszt, vonatot, hogy még hazajusson (ha vidéken lakik). Az esti vacsorát meg kutyafuttában, kapkodva összecsapni. Főleg ott M.o-n, ahol a Szenteste már az ünnep kezdete. Pl. Angliában nem, ők csak 25-26-án ünnepelnek, a boxing day, amikor az ajándékozás van, az 26-a.
véna
2023. november 24. 13:21
remélem az Aldi nyitva marad mert mindig éppen 24-én délben derül ki, hogy nincsen még szaloncukor a fára
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!