Orbán Balázs a Politicónak: Von der Leyen Európai Bizottsága megosztó és nem az egységért dolgozik

2023. szeptember 04. 08:36

Magyarország nem feltétlenül támogatná Von der Leyen következő elnökségét – árulta el a politikus.

2023. szeptember 04. 08:36
VON DER LEYEN, Ursula

A Politico Brussels Playbook nevű hírlevelében arról az Orbán Balázzsal készített interjúról számol be, amelyben a miniszterelnök politikai igazgatója arról beszél, Magyarország nem feltétlenül támogatná Von der Leyen újabb elnökségét.

„Eddig nagyon támogatóak voltunk vele szemben” – mondta Orbán Balázs a Politicónak – 

De most a saját politikai menetrendjét erőlteti a tagállamokra anélkül, hogy konzultálna velük a geopolitikát, az USA-val és Kínával való kapcsolatokat, a háborús kérdéseket és a szankciókat illetően.”

Hozzátette: úgy látja, Von der Leyen irányítása alatt a bizottság működése nem tesz jót az egységnek, sőt, inkább megosztó.

„Előállnak egy javaslattal, majd nyomást gyakorolnak a tagállamokra, hogy azok igent mondjanak” – vélekedik a Fidesz politikusa.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/AP/Mindaugas Kulbis

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. szeptember 13. 13:05
És a fő Orbán, nem üzent? 😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊
auditorium
2023. szeptember 05. 09:54
Csak mondom. A "szovranista", azaz nemzeti érdekeket is védő pártokat lefasisztázzák, mert félnek a 2O24. juniusi EU-választásoktól és főleg attól, hogy a jobboldal is összezár, ahogy ezt a balosok teszik és főleg fogják tenni. A Néppárttól függ Europa jövője, ők mely pártokat fogadnak be. Ha finnyáskodnak, akkor a mostaniak folytatják az eddigi kontinensünket betelepitő, minden hóbortot szervilisen elfogadó politikát. U. asszony finom lélek, rá jobban hat az alázatosság (kis ex szoc. ország vagyunk) és a panasz, mert ehhez van szokva a többi országtól és főleg Ukrajnától. Egyébként őt akarják ismét megválasztani, nem pedig az un. " Spitzenkandidat-"-módszerrel, ahogy annak idején Junckert választották meg.
robertdenyiro
2023. szeptember 05. 08:07
Korrekt.
Hangillat
2023. szeptember 04. 15:35
„Eddig nagyon támogatóak voltunk vele szemben” ? Akkor a nagyon támogatott nem EUrsula volt... Persze, 'jogállami' mosolya van-így már jobban érthetetlenebb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!