Bűn nem maradhat büntetlenül

2024. január 08. 08:02

A 2006-os rendőri brutalitások, sőt vérengzések emlékére szobrot kell felállítani a Dohány utca sarkánál.

2024. január 08. 08:02
Fricz Tamás
Fricz Tamás
Magyar Nemzet

„Szilágyi Ákos, a konzervatív tábor személyisége javaslattal állt elő: a 2006-os rendőri brutalitások, sőt vérengzések emlékére szobrot kell felállítani a Dohány utca sarkánál. Meg kell örökíteni azt a pillanatot, amikor egy máig ismeretlen rendőr gumilövedékkel szemen lőtte Nagy Lászlót a Dob utcánál, aki a bal szemére megvakult, s a Dohány utcánál segítették mentőbe a bajtársai, többek között éppen Szilágyi Ákos.

Szilágyi Ákos szimbolikus szobornak tervezi az emlékművet, amely örök mementóként emlékeztetne arra, hogy 2006-ban, az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulóján volt Magyarországon egy hatalom, egy kormány, s annak egy miniszterelnöke, akinek irányításával a legrosszabb diktatórikus időket idézve fel támadt rá a saját népére és verette szét úgy, hogy ezzel lábbal tiporta az emberi jogokat és a demokráciát. A mai napig szégyenletes eseményeknek valóban emléket kell állítani. Egyetértek a kezdeményezéssel. Azért, hogy emlékeztessen bennünket: ilyen és ehhez hasonló esemény soha többé nem fordulhat elő Magyarországon, amely meg akart és meg is szabadult a diktatúra nyomása alól!

Engedjenek meg nekem némi cinizmust is: azt javasolnám, készítsünk egy szobrot Gyurcsány Ferencről is, méghozzá életnagyságút, egy diadalittas emberrel, mondjuk a Kossuth téren, s írjuk ki rá: íme az az ember, aki rendőrségével brutálisan megverette a békés fideszes tüntetőket, ám ezért a gyalázatos és aljas, megbocsáthatatlan cselekedetéért még mindig nem felelt, tette következmények nélkül maradt! Sőt, Gyurcsány még mindig aktív és tevőleges, sőt sikeres vezetője a balliberális oldalnak.

Különleges ország vagyunk mi, ugyanis a baloldalon máris lázadoznak a szobor felállítása ellen. Tudnunk kell, hogy egy ilyen szobor felállításához természetesen engedélyek kellenek, először is szükség van a helyszín alapján érintett VII. kerületi önkormányzat hozzájárulására. Tudják, ki a VII. kerület polgármestere? A neve: Niedermüller Péter. Ez az ember, aki egyszerre teszi magáévá a woke-mozgalmat, az LMBTQ-elgondolást, a genderideológiát, az eltörléskultúrát, a BLM-mozgalmat és minden »fősodratú« – tehát a szélsőséges neoliberális-neokommunista – irányvonal összes fontos tézisét, máris riadt sietséggel utasította vissza a javaslatot.

Csodálkozunk? Nyilván egy cseppet sem.

A szoborral kapcsolatosan a közterület-használathoz a képviselő-testület jóváhagyására van szükség. Mivel a VII. kerületben többségben vannak a baloldalhoz köthető képviselők, ezért nem lehet kérdéses, hogy természetesen elutasítják az istenként imádott vezetőjüket, Gyurcsány Ferencet bármilyen módon bántó emlékmű felállítását.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. január 08. 17:27
Sok a duma. Nincs az a duma, nincs az a szobor, ami feledtetni tudná, ahogy a köpcös geci csicska átbaszta a népèt és szart felelősségre vonni a szemkilövetőt és a szemkilövőket, vérügyészestől, vérbírástól. Nem arra kell figyelni, amit a vétótlan köpcös geci hazudik, hanem arra, amit csinál! Rohadjon meg polttal, pintérrel együtt!
KBA98
2024. január 08. 17:18
Az élen Ferivel! Neki jár a legnagyobb büntetés, mely nem évülhet el!
Mandiner444hu
2024. január 08. 11:03
Gyurcsányterror
Illieral
2024. január 08. 10:18
Nem szobor kellene hanem az ügyészeket, rendőröket kellett volna elitélni, és ha Gyurcsánynak volt ebben a gyalázatban szerepe akkor őt is, de sajnos ez nem történt meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!